29 December 2008

KEbOsaNgaN

ermmm smalam bangun pukul 12.. camtu... pastu on9 jap..pastu mandi..cuci baju.. pastu lepak2.. g beli makanan.. makan.. pastu y msg.. tanye petang wat pe.. dia ajak g stadium sbb dia bosan giler.. sbb housemate dia suma kuar.. ermm so aku cakap ok jer.. pukul 5.30 tunggu kat bawah.. ermm pastu lepak2.. then tertido..ha3.. ermmm pastu bangun2 da pukul 6.15 haks.. ermm tgk phone.. ada msg dari y.. dia kata "u jadi ke tak?" tapi aku tak balas sbb aku tak dengar sbb phone aku dalam bilik dan speakernye rosak.. so ala2 macam silent mood gitu.. hahah erm...pastu aku jengah la kat tingkap bilik.. kebetulan aizat ngan y ada kat bawah.. haks.. dengan muka baru bangun tido... cakap sorry kat y.. haha pastu dia kata nak pergi ke tak.. ermm aku cakap jap lagi aku turun.. tunggu..dia suh msg bila da turun..so aku pun mandi..then siap2.. ajak dorang suma kuar..amin nak pergi DE.. fiz ada assignmen.. agus taknak kuar.. sbb ada problem ngan boo2 dia tu.. ermm then tunggu c shaz lambat sangat.. baby plak nak g toilet.. so aku gerak la dulu tunggu y kat bawah.. tunggu sambil2 delete msg2 dalam inbox yang da berlambak..sampai takleh masuk msg baru.. ermm pastu shaz datang..jap lagi y turun.. tunggu baby plak... ermm baby datang.. dia cakap tadi dia nampak agus amik pisau nak toreh tangan dia...pastu baby jerit "WOI" terus dia campakkan pisau.. ermm tak sedap ati..aku call fiz suh dia tgk2 kan agus.. aku msg kat agus "ko jangan buat benda bukan2..aku balik ada luka2 ko SIAP!" ermm pastu kitaorang pun gerak la pegi stadium..pastu lepak2.. main game bodo2.. pastu y suh ajar step dance skit.. ermm kitaorang pun practice la skit2.. sbb 21 januari ni dah nak perform kan.. ermm menari2 sampai azan maghrib..so kitaorang pun gerak la pegi giant.. sbb nak kuarkan duit.. mak fiz ada masukkan duit kat account aku.. pastu aku nak kuarkan duit rumah.. ngan duit nak print surat.. ermm pastu ingat nak terus balik..pastu rasa lapar.. so mula2 nak g DE pastu baby plak kata pizza.. dia nak blanja.. ermm kitaorang pun gerak la pergi Extreme Park.. lalu kat Burger King nye drive-thru.. pekerja dia sengal kacau kitaorang.. ingat kitaorang nak pegi BK ker.. haha owg nak g Pizza la.. tapi Pizza kat sini tak best.. sbb tempat dia kecik.. pastu dia serve guna kotak je.. takde pinggan..takde gelas kaca.. baby blanja pepperoni ngan seafood pastu shazz amik meatball bologniese.. ermm kitaorang lepak2.. sampai kul 9..pastu hujan.. so takleh balik... ermm then y ajak men 1 game.. sorang2 kene nyatakan sebab kenapa suka kawan dengan orang ni.. dan ape yang d benci pasal orang ni.. hahah so suma kene jawab..sorang2.. ermm pastu kitaorang duk bercerita pasal kawan2 lain.. pasal tira,fana,G.G,P.I,agus,aizat macam2 la kitaorang cerita.. cerita pasal kerje dulu.. pasal itu pasal ini...pastu bosan..kitaorang lepak Burger King plak..order fries ngan air.. lepak2 cerita2 pasal family plak..pasal kolej...oh..hampir terlupa.. hahaha smalam..setelah sekian lama "orang tu" call.. haks.. ermm tu pun lepas petang tu aku antar mesej "Sumbung gile" aku da lama tak contact dia.. bak kata along pun.. dulu yer2 berjanji la itu la ini la last2 tak lekat..ermm aku hampir2 nak lupakan dia.. biar dia dengan life dia.. sbb ada satu time tu.. ex dia msg aku..dia kata.. "orang tu" da tegur dia.. pastu dorang borak2.. pasal kerje..then "orang tu" kasi resume dia kat ex dia.. so aku macam.. tersentap jap.. sbb kemungkinan besar dorang bleh kapel balik.. sbb mungkin dorang akan kerje satu tempat..
dan aku teringat ayat shazz "dan dan aku takleh kawen ngan dia" so.. macam.. pasrah la..ermm tapi smalam bile dia call.. haks.. macam angau jap.. aku amik call je.. dia cakap " syg abang ada tak?" haks.. macam gile 6 saat.. ermm pastu borak2 ngan dia.. dia cakap macam2 la.. cakap aku carik lain laa.. itu laa.. pastu asik ugut nak letak phone.. aku pun cakap la.. asik2 ugut2 asik2 ugut2.. letak ar.. pastu ada 1 part tu.. aku cakap.." u bukannye ada makna pun " pastu dia cakap.. "ooo skarang da takde makna la.. dah duduk sana...letak phone kang.." pastu aku cakap ar..."ala.. sayang pun tak guna.. bukannye u sayang kat i pun kan... i je gile ari2 cakap i sayang u.. u tau kan i sayang u.." pastu dia cakap.. "ala.. u da cakap cukup la.. i takyah cakap" eeeeee geram btul..lama gak ar dia call.. ermm pastu dia tanye.. tak balik ke awal muharam ni.. pastu aku cakap ar..takde duit.. kalau tak rabu lepas da balik.. ermm pastu dia cakap kenapa tak cakap ngan dia... aku cakap taknak susahkan dia... ermm pastu da nak letak tu.. dia cakap.. "k ar bye.. assalammualaikum.. i luv u.." haha pastu aku cakap ar balik.. "waalaikummusalam...luv u too.." pastu dia gelak.. masuk air.. ha3....berbalik pasal extreme park.. kitaorang lepak sampai kul 10.30 pastu last2 redah je ujan renyai2.. pastu masuk rumah je.. suma carik toilet.. mandi.. lepak2.. tgk movie..pastu on9 ngan "AN" ngan kazen dia skali.. ermm pastu sbb lapar lagik..kitaorang pun pergi la DE.. aku,fiz,shazz,baby ngan agus.. agus aku paksa dia pergi sbb dia tipu aku..dia kata dia da makan..padahal dia tak makan dari pagi..ermm lepak2 sampai kul 2.30 pagi.. pastu balik umah.. suma tido kat hall.. tapi kami tak tido.. borak2 lagi.. sampai pukul 4 pagi..baru tido...



28 December 2008

ExAM SeLeSai!

haluuuuuuuuuuuuu
sorry sangat2 sbb da lama tak update.. memang bz tahap gaban..nak2 last week minggu exam.. takde masa nak bukak pc..stakat check2 myspace tu bleh ar.. aritu ada 4 paper.. start ari khamis sampai ari sabtu.. then ari selasa last paper.. aku amik subject Pembelian dan Kawalan Kos, Teori Makanan, Pengenalan Kepada Industri Hospitaliti ngan Pengurusan Sistem Katering.. ermm aku takut ngan paper pembelian ngan hospitaliti aku..sbb aku jawab macam nak taknak.. risau sangat2.. sbb arrr kalau ikut kira2 aku sendiri hospitaliti tu aku dapat dalam 40-50 markah je.. arrgghh tensi dowh..! ermm ni tengah proses menyiapkan assignment lagi separuh.. bosan gile bila masuk bab kira2..dah ar banyak.. ishh tekanan.. nasib pamplet aku tuk katering da siap.. tinggal teori ngan pembelian je tak siap... ermm ptptn da diluluskan..tapi agak sial sbb aku dapat tepat2 RM16,000 macam takde duit balance je.. so nanti orang dapat RM400 1 sem.. aku dapat ape..uwaarrhh nak nanges..tapi c P.I kata dapat RM180 camtu.. ermm lantak ar.. malas nak pk..janji duit yuran lepas sudah.. Bosan gile duk sini minggu ni.. kalau aku tau aku g balik Melaka minggu lepas.. lepas exam ari selasa aritu takde class sampai ari isnin ni.. pastu ari khamis cuti balik... adoii ai.. ish kalau ikut2.. aku bleh duduk melaka 8 hari... arrgghhh bengang gile..


Pengenalan Kepada Industri Hospitaliti

Teori Makanan

Pengurusan Sistem Katering


antara assignment2 yang telah di submit kepada letcturer.. aritu print2 sampai RM31++ bangkrupsi sekejap.. erkk

ermm life plak.. ermm "orang tu" jarang gile msg.. aku pun da malas nak msg.. sbb setiap kali msg..takde jawapan.. jadik cam orang bodo.. ermm bile tanye..dia kata bz..dia kata simcard prob.. dia kata credit takde.. aarrghh.. alasan.. ermm so kebelakangan ni aku diamkan diri.. aku buat tatau je.. ha3..mayb sbb ada pengganti.. "AN" haks.. takde makna.. aku tau apiez mesti baca.. dan dia akan macam sial.. kah3.. aku ngan dia takde paper.. walaupun kadang2 agak jeles bila dia dengan orang lain.. nak2 bile dia dengan "penyapu sial" tu..sama gak laa kes ko ngna harry kan.. so better shut up.. haks.. tapi aritu kazen dia msg aku kat myspace... kazen dia tanye kenal "AN" ke tak.. aku cakap ar kenal.. pastu aku cakap la kitaorang 1 class.. then aku tanye.."AN" ada citer ape2 pasal aku ke tak.. then kazen dia kata ada... dia kata aku "PART TIME LOVER" dia.. dia kata kitaong kapel.. ermm aku pun macam..ermm ok.... pastu aku tanye dia ada cakap ke aku ni m/f.. dia kata ada.. so kazen dia tanye betul ke tak.. aku cakap la.. ermmm betul la kowt. haks.. pastu aku msg "AN" tanye dia.. napa cakap camtu.. dia kata.. salahke? takbleh ke? haha.. ermm agak gile di situ.. ermmm


1

2

3

4

5

entry bergambar la plak.. bosan nak type.. haha

1- parttimelover baru.. wahahaha takde makna..
2- lense baru.. wakakaka takde makna gak.. tu baby nye lense.. melaram sat..
3- scandal lama.. wahahaha takde maknanye.. tu la adeq krol.. adeq ke.. krol sengal..
4- tag nama tu agus belikan tuk kitorang dari kedah.. haha agak pelik sbb kitaorang kat rumah ni asik dapat keychain jer.. masuk ni da ada 3/4 . fana kasi, agus kasi, booboo agus kasi 2 dari beijing.. huhu
5- ni la kerje kami di saat2 kebosanan sbb takde class duk ronda2 kat stadium shah alam..pastu amik gambar.. hahaha dari kiri shazz, ej, fiz, fadhul, y, amin dan aizat


1

2

3

4

5

1- upah menggosok baju wahahahaha
2- harry belanja makan kat The Chicken Rice Shop
3- assignment tuk pengurusan katering..
4- anniversary ona ngan baby sbb dorang da kawan 6 tahun.. tetiba jew.. makan2 pizza di burger king extreme park
5- kek tiramisu penuh makna.. haha kek ni shazz kasi kat aku aritu sbbnye.. dia ingat aku sentap ngan dia.. c gile.. haha tapi terharu gak la.. sbb kan.. kawan aku yang len pun tak penah wat camni..haha tapi tetap gile.. sbb dia tak kenal aku lagi kowt.. aku kan gile skit..

1

2

3


ni gambar2 Datuk Shah Rukh Khan.. haha kebetulan masa aku balik melaka aritu.. dia datang kat sana tuk amik award datuk dia.. ermm aku kat bistro time tu..then anum ajak g tengok..so kitaorang pun lari la pegi bangunan merah jap..jadik paparazi tak bertauliah amik gambar dia.. sangat frenly ok.. masa odw balik ke bistro dia dalam kereta.. siap dia lambai kitaorang.. haha ske sangat..lantak ar orang nak cakap ape pasal dia dapat award tu.. haha nanti aku nak ajar dia cakap " ADA AKU KESAH " haha

ermm k ar.. ada keje haha nanti update lagik..

minggu yang bosan!

12 December 2008

HaiYaYa!!~

hye guys! sowey.. haks.. semenjak dua menjak duk kat sini.. agak bz hidup ni..walaupun kadang2 takde paper pun tapi tetap aku bz.. aku akan bz selama2nye.. hak3.. ape yang aku merepek ni kan..
so cerita terakhir.. ermm beli tiket kat klang.. ermm..ari ape tu eh.. tah ar.. abaikan je.. so kita fast foward terus la pergi ke hari nak balik melaka..bleh? ari jumaat.. pegi class pagi je.. class petang ponteng sbb tiket pukul 5.. class plak abis pukul 4.30 gerenti tak sempat kan.. so balik dari class pagi tu.. beli makanan tuk agus ngan diri sendiri.. then balik umah.. c wanex bawak gepren dia masuk rumah.. aku pun takde paper la sangat kan.. ermmm pastu aku masuk bilik..makan ngan agus.. pastu pack2 barang siap suma.. msg apiez suh datang umah.. ermm bagai..! dengan beg akademi fantasia.. haks.. mula2 aku da pack guna back besar tu.. pastu tukar plak..pinjam beg agus.. akademi fantasia gak.. hak3..ermm pukul 3.30 kitaorang turun bawah tunggu bas.. macam kesialan..tunggu2..tak lalu pastu ada pun penuh tahap sial.. tanye teksi g klang berapa.. dia charge RM20.. wuuuiiii.. ermm ingatkan dia nak klentong.. so kitaorang pun jual mahal ar.. tunggu teksi lain.. ermm ada promoter tu tengah promote simcard u mobile.. c apiez g register dapat 5 simcard free.. dia amik 2.. lagi 3 aku amik..ermm pastu tunggu2.. skali ujan plak.. bangkai btul..sampai kul 4..jap lagi ada teksi.. kitaorang tanye.. pakcik tu kata RM20 gak.. kitaorang pun naik je la.. sbb kebanyakkan teksi taknak pegi sbb time tu time sibuk..traffic jam.. kitaorang pun gerak la g klang.. yang peliknye.. lepas lalu kat stadium..tak hujan plak.. adoiiiiiiiiiii ai.. tadi punya la lebat.. ha3.. ermm jalan2.. pukul 4.15 da sampai.. aiks.. pelik giler sbb teksi lain kata traffic jam..takut tak sempat la itu la ini la.. adoi ai.. ker pakcik ni terlalu express@ kesian kat kitaorang nak yang nak balik beraya ni.. ha3.. ermm lepak2 jap kat teksistop.. sementara tunggu bas kul 5.. ada sorang budak perempuan dalam umur 7-10 tahun datang.. dengan muka tak bersalah tadah tangan mintak duit.. cukup sifat/anggota eh.. kitaorang pun macam blur jer.. ape kene plak ni.. so kitaorang buat tatau jer la..dia bosan dia pergi kat orang lain.. aku rasa budak ni mangsa sindeket or sumthing la.. ermm pastu bas sampai.. naik..berkobar2 nak wat assignment dalam bas.. last2 bosan sebab gegaran yang agak2 kuat..kitaorang tido jer.. ha3.. then da separuh jalan bangun on laptop(agus punya)..layan VC ngan MP3 pastu jumpa plak citer "COKLAT DAN STROBERI" haha.. tengok sampai episode 3 terus off sbb cerita semakin panas..dan ada orang lain yang tgk sekali screen laptop tu.. agak segan kerana ceritanya agak lucahsonsang.. hahaha.. so kitaorang pun sambung la tido..sampai ke melaka.. ermm sampai je msg dak angah.. sbb dia kata nak amik..skali dak angah naik motor.. sbb terlupa dak apiez balik sekali ngan aku.. so kitaorang amik keputusan naik bas je.. sbb taknak susahkan angah..sampai kat area rumah tu.. kitaorang singgah kat cc jap dengan beg akademi fantasia.. ha3.. dak aroy je ada.. bosan..tak femes.. ha3.. ermm then dak angah msg tanye kat mana.. aku cakap kat cc.. dia kata.."bunda nak pergi jonker.. angah bawak dia" so kitaorang pun balik la rumah.. angah ngan mak aku blum gerak lagi..dia kata kalau nak makan..makan ar dulu.. so kitaorang pun on tv sambil makan2... then aku ajak apiez pegi jonker.. wahahah.. windu dowh.. nak jumpa :P.. jumpa saper? pahem2 sudah.. so g ar jonker.. parking motor kat bamboo as usual.. pastu sampai2 mak aku da ada..tengah borak2 ngan mak long.. tapi dak angah takde... ermm then lepak kat belakang..ngan anum ngan mai.. ermm ada budak baru kerje..anak buah abg joe.. budak skolah lagi kowt.. ermm aku tgk "orang tu" takde plak.. ermm then aku g kat cafe..jumpa thalib.. haha dia da cuti sem..then keje la part time kat situ... aku tanye dia.. mana "orang tu"? dia kat kat dalam stor..so aku ngna muka tak bersalah nak patah balik kat table..tak prasan@buat2 tak perasan "orang tu" ada kat dalam stor.. then dia 'suit' aku... dia kata "buat2 tak nampak plak eh" haks.. pastu masuk la jumpa dia..salam tangan cium.. ha3.. bagai..padahal aku lagi tua kowt.. ermm lepak2 ngan dia jap.. pastu msg dak angah dia kat mana.. dia kata kat jonker..aku suh dia tunggu..then aku ngan fiz join dia.. dia datang ngan kak nad,abg esriq,kak cma,toyol ngan sepupu kak cma.. jalan2 tgk barang.. pastu pegi bistro balik... ermm lepak2 pastu balik... ermm fiz tido rumah arini sbb dia malas nak balik malam2 dengan beg akademi fantasia dia.. ermm pastu aku msg "orang tu" ajak dia datang umah lepak.. then dia kata penat.. then borak2 ar ngan dia.. citer pasal life,study then aku cakap ngan dia..ingat nak carik keje part time.. sbb nak pakai duit.. dia cakap "apasal nak keje..nak blajar buat cara nak blajar.. nanti da kerje mula la malas nak blajar.. bak sini no akaun nanti bulan2 i masukkan serat.." haks.. dia nak kasi RM100 tiap2 bulan.. tapi aku xnak.. aku cakap xyah ar xnak susahkan dia..lagipun bukannye ada ape2 ikatan kan..lain ar kalau dia tu.. official bf ker.. tunang ker.. kan.. haks.. merepek.. aku tanye "sayang owg tak?" dia kata.. ermm x.. then aku tanye kalau tak sayang kenapa nak buat suma ni.. nak bazirkan duit tuk owg.. alasannye.. dia suka tgk orang study..x logik btul...baik dia sponsor sepupu2 dia yang lain kan.. dari sponsor aku yang ikatan persaudaraannye agak jauh..aku pun confius la.. ermm msg2 sampai kul 4 camtu..pastu tertido.. ha3..

besoknye bangun kul 10 camtu siap2 mandi suma pastu pergi tmpoint..nak settlekan pasal streamyx kul 12 camtu baru siap..then gerak g bistro..ha3.. nak jumpa kak midah.. pastu lepak2.. kak midah tanye nak makan ke tak.. aku makan nasi goreng paprik..chef baru..sedap sey! akan makan lagi sekali suatu hari nanti... ermm then pukul 2 camtu anum ajak g tengok shah rukh khan! yes!! haha ermm aritu kami berjumpa dengan shah rukh khan yer.. ensem giler.. dia naik beca yang di bawa oleh bapak! kan aku penah citer pasal bapak.. haha.. ermm dapat gak amik gambar beberapa shot.. anum xcited giler.. haha ermm then aku balik umah.. buat assignment yang tak siap.. pastu tertido.. bangun..siapkan assignment...pukul 8 camtu mak aku nak kuar ngan angah.. so aku siap2 nak pergi jonker.. hah biasa ar mana lagi tempat yang ada.. ermm sampai jer.. uiiks.. ramai orang..then aku gerak la pegi cafe blakang.. skali c krol ada..dia salam cium tangan aku..then dia pegi depan.. aku tgk bz so aku tolong ar mana dapat.. pastu lepak ngan krol kat depan.. huhuh.. windu kat adeqmerangkapscandalbaru aku sorang ni.. ha3..ermm lepak2 pastu dia nak tgk enset.. aku pun bagi ar.. pastu tetiba teringat ngan gambar2 separa 18sx yang ada.. haha.. terus aku amik balik.. dan dia seboleh2 nak tgk gambar2 itiew.. tidak.. kantoi nanti.. kah3... ermm pastu aku g blakang..lepak ngna "orang tu" ermm dia kat dalam stor.. borak2 ngan dia sampai tutup kedai.. hhuhuuh
__________________________________________________________________
maaf ye sye da terlupa semua cerita2 yang ingin disampaikan kerana kebzan yang melanda
so saya bukak cerita baru je la eh! haks..
__________________________________________________________________

03 December 2008

ErMmm..

hahahahahaha.. bosan

sowey guys.. agak bz kebelakangan ni..ermm bz ngan assigment yang semakin berlambak2.. x banyak pun 6/7 camtu.. ermm kene carik2 maklumat je banyak...then nak kene pergi survey harga..nak survey kedai makan.. haiizzz.. macam2 nak kene buat.. ermm nak citer ape eh? banyak sangat bende yang nak d coretkan..tapi masalah short term memory lost datang balik.. ha3..k arr citer mana yang dapat eh..

ermm 1st.. agus da pindah masuk rumah kitaorang.. sbb dia tak tahan ngan rao ngan anand yang slalu usik barang2 dia.. ermm so dengan kemasukkan agus..berkurangan la skit bebanan nak membayar duit rumah..skarang ni kitaorang bayang RM150 sorang..ok la tu kan.. ermm

2nd thing.. aritu buat pertama kali nye.. kuar g jalan2 kat sini.. ermm aku,shaz,amin ngan rehanna.. pastu rehanna bawak member dia..husna.. kitaorang jumpa kat KTM batu 3..then naik train pegi KL SENTRAL.. then naik monorail.. pegi Bukit Bintang.. ermm pack giler.. ramai sangat orang.. sbb kitaorang pegi ari sabtu..macam2 rupa,ragam,style manusia yang ada.. pelik tapi benar.. budak2 skarang.. mak aih.. dasat.. haha.. ermm kitaorang g makan KFC.. rehanna blanja sbb semalam tu dia kata nak blanja mcD tapi dia tak datang.. haha3.. ermm best gak kuar ngan rehanna.. then isz datang jumpak itaorang.. kitaorang g jalan2 kat pavilion..pastu g bli pendrive tuk rehanna..then terserempak ngan fana ngan hafiz.. fana bising2 sbb dia kata amin tipu dia.. bla bla bla.. haha pastu g klcc sbb shaz ajak pegi tempat keje dia.. COFFEE BEAN yang dia agung2kan sangat tu kan.. ermm lepak2 kat COFFEE BEAN sampai kul 9..then aku amin ngan rehanna naik train ke batu tiga/shah alam while isz naik train pegi rawang.. ermm sampai kat umah je.. damn.. bull da kunci pintu..aku plak tak bawak.. amin plak takde kunci tuk manga.. haha da betul le tu.. so aku lepak kat umah apiez.. ngan harry..tgk harry main dota.. ermm then kitaorang g makan..pastu lepak kat umah je.. yang pelik nye.. tak boleh tido..tatau kenapa.. ermm then baring2.. still takleh tido.. pastu pukul 3 lebih pagi amin call apiez nak tumpang tido kat umah.. sbb dia kata kat rumah hafiz DRG tu takleh tido.. panas.. ermm pelik lagi skali sebab..yang ada dalam bilik tu suma takleh tido..sampai la azan subuh.. baru sorang2 bleh tido.. pukul 2 petang camtu baru bangun.. then lepak umah anand ngan rao sebab apiez tumpang mandi kat sana... pastu amin msg cakap da bleh masuk rumah.. aku pun ape lagi balik..mandi..cuci baju..then baring jap...

3rd.. arrgghh kadang2 aku rasa meluat gile vavi btul kat isz.. sbb dia tu.. HIPOKRIT.. tapi kadang2 baik plak.. sbb aritu aku gosokkan baju kitchen dia..then aku demand nak dunkin donut.. dia kata nanti dia belikan.. then semalam dia pegi makan kat the curve then dia belikan aku donut.. BIG APPLE.. best2.. haha..

4th smalam kitaorang masak lagi kat umah.. masak kari ayam ngan kangkung tumis air.. lawak btul sbb overdose santan..tapi lama2 masak jadik la kuah tu cuma rasa lemak terlebih.. then suma orang beratur.. macam makan kat kantin..kah3.. lawak giler vavi ar.. then bagi2.. last2 aku ngan shaz tak dapat ayam.. aku ok je..isz yang lebih bagai..kesian la itu la ini la..sampai aku nak nangis dah.. kah3.. tapi budak umah tu cam sebal skit..aku da cakap suh clearkan meja + periuk suma.. sorang pun x clearkan sampai la pagi ni.. ampesh btul!!!

5th ermm tadi mintak tolong amad teman aku g klang.. nak bli tiket balik melaka jumaat ni.. ermm dia ada motor so senang ar skit kan.. bawak motor da ar macam pelesit..ermm lagi 1 suka nau main break2.. ampesh.. amik kesempatan...bila naik ngan dia.. aku teringat masa aku naik ngan "orang tu" hahah.. ermm tapi xde la rasa ape2kan.. ermm sampai bli tiket.. ari jumaat pukul 5.. ermm ari jumaat nye class aku terpaksa la ponteng.. ermm chef jue ok kot.. tak pun nak mintak dia postpond class ke ari khamis ermm haa nak citer..bodonye pompuan yang jual tiket tu..babi btul.. aku bli tiket 2.. tuk apiez skali.. harga dia RM30.40 aku da bagi..jap lagi dia hulurkan RM20.. dia kata aku bagi RM20 je..babi btul..amad nampak kot aku bagi 30..dah tu kat wallet aku ada 40.. bagi 30 tinggal 10.. ishh memang bangkai..aku malas nak bertekak sbb ramai orang..so aku kasi je le pengemis bodo tu lagi 10 inggit.. biar arr dia.. biar kiosk dia tu terbakar ngan dia2 skali.. makan duit haram..memang HARAM JADAH!@!#!$@&(*&^

ermm k ar nanti sambung lagi.. nak carik barang wat assigment.. DaaA!!
take care all

28 November 2008

BuSy

sowey guys bz giler.. banyak kerje nak kene siap!!~

23 November 2008

SaLaHKaH aKu!?

salahkah aku?
menjalin ikatan persahabatan
terlarang d mata kau
ya mungkin memang benar
salah aku..
aku tau kau tak suka
bila aku bersama dia
insan yang pernah bertahta d hati kau
mungkin masih lagi tersimpan ruang untuk dia
tapi jangan panggil aku..
jangan label aku..
"PENGKHIANAT"
tak pernah terlintas d sudut ati ini
mengkhianati kau..
manusia yang paling ku cinta
aku sanggup buat apa saja
meleraikan ikatan ini demi kau
katakan saja jika itu mahu mu
akan ku kotakan
aku tau kau tak selesa
tapi percayalah tak pernah terniat
untuk melukakan hatimu

LaSt WeEK PuNYEr CeRiTa

minggu lepas..17/11/08-22/11/08

ermmm sowey lama giler tak update.. so korang dapat citer basi ar.. haha3.. memang takleh nak wat ape.. tapi skarang ni pc da ada so..ok la skit..nanti aku type2.. pastu pegi cc paste je.. senang.. haha ermm class macam biasa..bz skarang plak da dapat 3 assigment.. sumanye kene 2.. by group..ngan individual..menjadikan sumanye 6 akan datang lagi 2 assg untuk subjek pengenalan kepada industri hospitaliti sumanye nak kene antar before mid term.. ermm aku takstart satu pun.. ishh payah ni.. taknak tangguh2.. nanti telokop...lagi 1.. duit.. mak aihhh..banyak pakai..banyak dapat duit.. banyak jugak yang pergi.. tapi yang pasti aku tatau mana duit2 tu pegi..3 hari.. RM60 lesap.. aku pun bodo gak..tak pandai simpan.. aritu mak aku bagi ari ahad RM200.. arini (sabtu 22/11/2008)duit aku kat tangan ada RM50.. agus pinjam RM30 erkkkk RM80 je tinggal.. astaga.. aku perlu sangat bajet duit.. jimat2 skit.. ermm 2,3 arini makan kat umah je..telur ngan bawang ngan ikan bilis..aku takut giler takleh survive kat sini aritu kak ngah antar msg..dia kata mak akan bagi RM600 jer.. lain dia yang akan tambah..aku serbe salah giler2 tak abis2 menyusahkan dorang..aku xkan balik melaka sampai raya haji kowt.. sbb bajet takde.. i mean kalau aku balik..tiket pergi balik dah RM30.. bazir giler.. aku ingat lagi aku cakap.. mayb minggu2 akan balik..haikzsss tak kesampaian hajat aku.. nak tgk "orang tu" pun tak pat.. ermmm memang la windu..tapi nak wat camana..ermm.. ape lagi yang berlaku minggu ni eh..
owh.. ari rabu aritu kitaorang takde class.. sbb ptpl buat sambutan deeparaya "kemeriahan di tapak tangan" ada macam2 aktiviti..tapi tak join pun.. yang klakarnye.. ari rabu aritu aku,isz,shaz ngan ona lengkap berpakaian hari raya..dengan baju melayu dan baju kurung bagai.. berjalan kaki pergi ke kolej...biler sampai jer.. haks. suma orang pandang.. then kitaorang pun macam segan skit sbb tak ramai pakai baju "MERIAH" macam kitaorang..kitaorang jalan2 kat dalam kolej jap..pastu pergi amik cab balik rumah salin baju.. hahaha klakar giler.. ermm then pegi kolej balik..lepak2 kat green cafe.. sbb bosan giler.. kitaorang amik keputusan balik umah jeee.. lepak2 jap..pastu msg agus ajak pegi PKNS ermm pukul 2 kitaorang gerak pegi PKNS aku,agus ngan shaz.. kitaorang g BSN beli pincode tuk PTPTN..aku takut giler tak sempat buat ptptn.. lepas pegi PKNS kitaorang pegi SACC..pastu pegi PAS aaa mayb kat sini la duit aku abis.. tambang la..makan la.. ish..bodo sial..ermm kat PAS kitaorang g karaoke..6 lagu je.. ermm then balik umah.. hujan.. lepak2 je kat umah...malam tu pegi cc.. nak buat ptptn..haizszz.. tak cukup maklumat.. nak kene ada no akaun bank muamalat la.. itu laaa ini laaa.. bengong btul..
bile laa nak siap macam ni.. bank muamalat plak.. c P.I kata minggu depan baru siap.. sbb dia pun buat dengan kaunselor..bodo sial..tekanan ar camni.. ermm citer best nak citer..(BEST KE?) haha.. aku pelik ar budak2 kat sini..culture shock agaknye hahaha.. including aku? kowt? tah ar.. ermm tapi biasa jer ar.. takde la sampai tahap2 yang danger..tahap2 yang melampaui batas kan.. stakat comolot..lurve bite (LURVE KE?) kitaorang ni main2 je kowt.. aku takde pun rasa sayang/love/cinta ngan budak2 yang comolot/lurvebite aku.. tah..just having fun.. ati aku tetap kat "orang tu" dia ada pesan..jangan buat bukan2.. jangan terpengaruh..errkk kalau dia tau mesti dia fire aku lagi kan..haha lantak ar saper suh dia taknak comolot/lurvebite aku.. wakakka waaaaaaaaaaahhh gitu.. eleh.. tembelang da pecah laa erkk ape aku merepek ni... ermm tah ar tapi macam klakar..budak2 str8 comolot ngan aku? mula2 memang just letak2 lips je.. tapi kadang2 terover suda sampai main lidah.. lols.. ermm tapi seyes.. aku takde rasa jatuh cinta/sayang/kasih dan sekutunye.. JUST HAVING FUN N TRYING macam lagu katy perry plak.. "i kiss a boy and i like it,i kiss a boy just to try it,it feels so right..it feels so wrong..,dont mean im in love tonight" haaa camtu la...tapi yang aku pelik sepelik peliknye.. kenapa dorang..yang str8.. usha perempuan bagai.. duk sanggup comolot ngan aku.. haks2.. memang pelik..mungkin sbb aku ni comel kot.. wkaakka perasan jap.. cute..sweet.. haha..bukan aku cakap..dorang cakap.. so takde la istilah PERASAN di situ kan..ermm k arr.. nanti aku akan update lagi.. keep in touch aites!

MeLaKa..I MiSs YOU!

Jumaat 14.11.2008

pagi ni ada class pengenalan kepada industri hospitaliti.. bestnye 1st week ngan 2nd week sbb class sepatutnye abis kul 1..tapi kitaorang 1 jam jer.. pukul 12 da siap.. then lepak kat ali's corner.. tempat biasa arr.. ermm pastu y ngan aizat nak balik so ej pun balik ar.. sbb tadi kat ali's corner masa lepak ngan apiez.. c isz sms dia kata dia da balik umah..tapi bilik kunci.. so ej cakap ar.. datang kat kolej@ali's corner sbb ej nye class abis kul 4.30 memang mula2 x rancang pun nak balik umah.. ermm then dia msg..dia kata "my heart is broken n so our door" i was like.. erkkk WHAT THE FUCK BITCH! ej suh dia call dia x call.. perghh memang panas giler tu ej ajak apiez balik umah..sampai2 je.. tgk pintu bilik tertutup.. tolak pintu.. ampesh.. dia punya lock da pecah.. ape lagi.. amik ar carutan mulut puaka.."yang ko g pecah kan pintu buat ape? gile? smalam kan aku da suh duplicate apasal ko x duplicate..ko g betulkan skarang.."pastu ej lepak ngan apiez kat balkoni.. then shaz balik.. amik barang..dia pun angin.. x bercakap..lantak ar.. ermm pastu 2.15 ej text y tanye dia nak gerak naik teksi tak.. ermm reply lambat.. so ej gerak dulu ar..teksi plak takde.. then ada 1 uncle tu benti..ada la 2 budak pompuan ptpl.. amik dsku
jugak sebab dia pakai baju kithcen.. ermm tanye dia nak g ptpl ke.. tompang skali la eh..so kitaorang pun naik la... then da jalan tu tiba2 rasa macam uncle ni salah jalan..kitaorang cakap ar " uncle kitaorang mau pegi ptpl.. u mau bawak pegi mana?" dia bleh cakap.."tadi bukan lu orang mau pegi pkns ka? wa dengar lu cakap mau pegi pkns" bodo btul..sound trouble agaknye..pastu dia merungut sendiri.. budak 2 orang tu da glabah sbb da lambat nak masuk class.. then uncle tu u turn teksi dia..pastu da sampai ptpl.. bagi dia 5 ringgit.. dia buat bodo plak.. "bukan rm3 ker?".. "oo rm3 ka?" ish..bodo sia.. nak kenekan orang la tu..then masuk class theory of food..pastu kitaorang d bawak melawat kitchen.. lols..ermm pastu class pun bersurai..class abis pukul 3 something.. text my sis tanye dia kat mana.. dia kata kat giant..hehe arini nak balik melaka dahmula2 shaz kata dia nak ikut balik.. then last minute kata duit takde.. ermm takper arr nanti next time bleh balik jugakkan.. ermm time ej balik rumah.. msg apiez suh turun bawah.. nak suh tolong angkat barang.. ermm lepak jap.. cerita2.. pastu kak ngah pun sampai.. yeeehaaa pc aku da sampai... wuuuu...banyak barang makanso takde la azab sangat kan... ha3.. pastu ej g pack suma suar jeans.. nak bawak balik basuh.. susah sini takde washing machine.. hehehe.. ermm
shaz balik..tapi dia x tegur.. ej macam x sedap ati.. so tanye dia.. dia sentap ngan ej ke.. dia kata tak.. then ej pegi la bilik teruskan mempacking.. ermm apiez lepak ngan diapastu ej g cuci baju skit.. ermm bila kuar je.. dak apiez kata shaz da balik..dia send msg.. dia kata "ejam pinjam selipar.. sorry x kasitau aku balik.. hati aku terluka" ermm pe kes plak ni.. ermm ej suh dia call..dia nangis2.. tanye dia kenapa.. dia cakap nanti dia citer..masalah betul.. ermm da siap pack2 suma.. kami pun berangkat la balik ke melaka..HUJAN SELEBAT2nye...macam x merestui kepulangan ku.. uwaaaaarrghh nak nangis.. ermm ujan sangat lebat di iringi petir dan kilat yer... ermm then da nak sampai melaka tu ipin msg..dia tanye da sampai ke blum..aar terharunye.. ada orang kisah pasal aku.. haha pastu faten msg.. ermm sampai je melaka...pegi makan dulu kat NASI AYAM S.P.E.C.I.A.L ermm sedap..sedap giler isssh..sedap la.. haha.. ermm pastu antar c toyol balik umah dia.. then kitaorang pun balik ar umah.. angah ngan kak cma balik umah.. ej,mak,ngan shadeq duk tgk tv.. ermm lepak2 1,2 jam pastu ej kuarkan motor.. hehehe.. tak sabar nak jumpa "orang tu" weeeeeeeeeeeeeee kemaruk..so ej pun drive la pegi bamboo bistro.. park motor sana.. ermm pastu jalan kaki..g jonker.. berdebar2 haha sampai je..pak long ada kat depan.. salam dia.. borak2 jap..pastu masuk dalam.. hehe set rambut jap.. pastu pakai hood.. haha ermm then odw nak ke cafe blakang.. abg jamal ada.. salam dia..dia cakap "mana ko muncul ni? balik cuti?" haha..then mak long plak nampak haha.. happy sangat..ermm then salam yang lain2.. hehehe mai da keje kat sana.. ermm "orang tu" pucat..ermm sakit ke?x banyak cakap..duk borak2 ngan dia..sajer kenekan dia "nak send msg 1 pun susah eh.. yer arr mentang2 orang dah duk jauh..langsung x ingat.. lupa terus"..then dia cakap "kan da cakap aritu
simcard rosak"...pastu aku cakap arr alasan je... then dia marah.."slalu taknak dengar cakap kan? nanti aku tukar no phone tak kasi baru tau".. ermm lepak2.. then da nak balik tu..ajak kuar.dia xnak.. sbb penat kowt.. ermm so aku pun gerak la g bamboo..amik motor.. then balik..lepak2..

Sabtu 15.11.2008

pagi tu bangun..tgk tv..jap..pastu mandi siap2.. nak g settlekan pasal streamyx ngan line phone aku tu.. ermm gerak g bachang..da ujan renyai2..ermm aku tanye orang tu..dia kata..
apply line kat shah alam dulu.. apply baru la.. pastu transfer streamyx then baru cut line kat melaka.. ermm nak pakai duit lagik.. ermmm then ingat nak gerak g melaka sentral bli tiket.. skali ujanplak.. so aku terus la balik rumah.. basah yer.. ermm lepak2 jap.. makan..tgk tv.. ujan da reda.. aku g melaka sentral..bli tiket Ahad pukul 10.30.. x sabar plak rasanye nak balik shah alam.. rindu..haha geli sial.. dulu sikit2 nak balik melaka... ermmm da bli..then aku g jonker.. hehe nak jumpa kak midah..so aku pun pegi la.. sampai kedai mamak tu aku slow..ingatkan kak midah kat dalam..skali dia kat depan pintu ha3.. lawak btul.. aku pun ape lagi jerit arr.. "SAPER TU!!!"...kak midah kata patut ar macam kenal je helmet..ha3.. ermm lepak2 sampai kul 2.. camtu then aku balik..tido..penat dowh...bangun..ex "orang tu" msg.. cakap nak lepak tak malam kang..so kitaorang set tempat suma.. ermm berbelah bagi.. antara bistro ataupun lepak subaidah jer.. ermm masing2 takut...takut "orang tu" salah anggap.. takut dia marah.. ermm so kitaorang pun set la pukul 9 lebey kat subaidah.. then ej siap2..mandi pastu gerak g umah kak midah.. sbb da cakap tadi kalau sempat nak g sana ermm so gerak la...sampai je..kak midah tgh lepak kat pangkin..jun pun ada.. g singgah umah bapak jap.. sobrie ada..bapak ada..lanwaswas pun ada..ermm lepak jap..pastu join kak midah balik.. jumpa anak2 kak midah.. nana,umirah,alfian.. then jumpa hafiz ngan nyonya.. rindunye kat dorang suma... ermm then ex "orang tu" msg tanye aku kat mana.. aku cakap arr lepak kat umah kak midah.. dia cakap mayb tak pat lepak sebab bapak dia ajak g bli barang.. then aku cakap ar aku akan ada kat bistro so kalau ada paper roger aku kat sana jer ar.. ermm dia kata ok.. pastu tiba2 dia msg dia ajak lepak skarang...
dia kata dia datang sorang.. macam x slesa sangat.. sbb mesti "orang tu" ingat aku ada ape2 ngan ex dia kan..so aku pun gerak la g bistro.. ermm ex dia da sampai dulu.. then aku nampak mai tengah amik order dia..so aku pun join ar.. ermm dia datang ngan adik dia nyna.. ermm 1st time jumpa both of them.. macam segan skit.. haha yer ar sebelum ni just chat@msg je kan.. ermm aku ni memang pemalu..sangat2 ha3.. ermm pastu borak ngan dorang.. ex dia kata.. tadi "orang tu" nampak dia tapi aku dia x nampak lagi..ermm borak2.. pastu tah macam mana tah.. aku terpandang "orang tu" then dia tunjuk sign "FUCK U" perrggh sentap sey.. ati
aku da tak tentu arah..berdegup kencang sekencang kencangnye.. mesti kene jap lagi. .arrrGHHRY$#@#@!$ BV^#$^H%TGESRGV!# tekanan.. dowh! ermm teruskan berborak..macam2 ar kitaorang share.. cerita lama.. kini..ermm "orang tu" sakit..penyakit lama dia datang balik..both of us.. aku dan ex dia risaukan dia.. tapi dia macam x kisah paper pun.. ermm muka dia pucat..cengkung..ermm tadi kak midah kata..pagi tadi bapak dia
bawak dia g tabib cina.. risau sangat.. dia tu da ar ske sangat merokok.. haisszz risaunye...ermm then kawan ex dia lagi 2 orang join kitaorang..naz ngan wari... ermm aku da macam blur2.. yer arr tak kenal..pastu dorang cerita pasal ape pun aku tatau kan..so aku cakap aku nak g blakang jap.. errmm "orang tu" baru abis makan..then dia basuh pinggang.. aku masuk ar kat area tu.. baru masuk da kene.. "fuck you ar..da tau aku tak ske..." amik ko.. gatal..sendiri buat.. sendiri tanggung.. waaaaa takut gile dia tak nak tegur lagi..cepat2 mintak maap.."sowey arr..bukannye ape2 pun..dah dia ajak lepak.." tatau ar brapa banyak perkataan sorry da kluar then kene dengar ceramah lagi.. "nak berkawan kene selidik betul2.. tgk hati bukan tengok muka..blajar dari orang yang banyak pengalaman.." macam2 ar kene.. pastu asik2 kene sindir.. "dapat kawan baru" "kawan baru g mana?"sampai arrrgghh rasa nak lempang je.. tapi xsampai hatiku..ermmm lama gak duk berdebat ngan dia.. then aku cakap "yer arr sakit pun xnak cakap..saper ar kita ni kan..da orang tak sudi nak kasitau" dia bleh kata.."watpe bagitau..ko kan dah bahagia kat sana..kalau aku mati lagi ko suka kan.. senang idup ko..ko kan slalu doakan aku mati".. adoiiiiii.. sakit sey..sampai da satu tahap aku cakap... "yer ar owg salah..dah ar taknak cakap sudah.." terus aku jalan tinggalkan dia dan kembali ke table..lepak2 lagi..ex dia tanye kenapa.. aku cakap "CERAMAH FREE" so ex dia pun paham la ape.. ermm then ex dia ajak g Eye On Malaysia.. aku xnaksbb nanti ape plak yang akan dia cakap@perli aku..tapi ex dia yer yer ajak..bukannye slalu dapat lepak camni..ermm so aku pun ikut la..sebelum tu aku da msg dia "yang jap lagi owg datang balik eh" then lepas tu aku dapat msg"balik pun dah taknak tgk muka" Zzz masuk air btul ar.. sajer je nak kenekan aku... ermm then kitaorang g eye on malaysia.. besar sey.. ermm jalan2 kat situ..amik gambar.. then blah..ex dia nak kuar g tempat lain.. ermm aku
g kat bistro balik.. duk lepak ngan "orang tu" sambil dengar ceramah free lagi...ermm lepak2 sampai tutup kedai.. ingatkan nak lepak kat umah "orang tu" sbb esok kan da nak balik..aku ajak dia g kuar minum kat kedai mamak dia tak nak..ermm so bila dia da gerak ke arah umah dia.. aku pun macam malas je nak follow sbb mood dia macam tak baik jer.. ermm aku pun balik la rumah...lepak2 tgk tv..pastu "orang tu" msg.. kene perli lagi.. tapi ok la at least dia nak
bercakap ngan aku kan.. ermm msg ngan dia.. ex dia.. ngan khyra.. ermm...last aku pesan kat dia "makan ubat..jaga diri elok2.. kalau ada paper kasitau owg..ko tau owg sayang ko kan?" pastu terus tertido..

Ahad 16.11.2008
Bangun mandi..makan..then siap2 packing suma.. kul 10 angah sampai.. then gerak la pegi melaka central..tunggu jap.. pastu bas pun sampai..aku pun naik..duduk..termenung..tatau kenapa..aku rasa selesa meninggalkan melaka..aku rasa tak sabar..nak balik shah alam..memang la aku rindu ngan orang2 kat melaka.. tapi.. tah la.. adat kot.. da dapat tempat baru..tempat lama kurang skit.. ermm paper pun..aku kene tau tujuan aku pegi shah alam kan.. blajar..dapatkan diploma.. ermm on da way tu.."orang tu" msg.. dia tanye dah gerak ke?..aku cakap dah..da nak sampai da pun.. pastu kene lagi fire.. dia cakap "sempat gak bercerita pasal aku eh?" aku blur skit.. aku tanye ar"citer aper?" dia balas.. "citer ape2 pada saper2" errrgghhh.. sengal btul.. aku msg ex dia.. tanye dia ada cakap ape2 tak kat "orang tu" ermm biar ar.. sampai je kat stesen klang.. khyra da tunggu aku.. thx babe! sowey gak banyak susahkan ko..tapi aku perlu ko tuk citer hal2 yang susah nak citer kat hst..ermm thx gak sudi jadi pendengar aku.. aku tau.. aku ni sama je macam si 5zal+kawan2 ko yang lain.. carik ko biler time susah je.. tapi bile ada citer2 best aku carik ko gak kan.. heheheh ermm lepak2 ngan khyra.."orang tu" msg dia tanye da sampai ke.. aku cakap ar tengah lepak ngan khyra... dia slalu sangat nak kenekan aku.. dia cakap "ooo ok ar taknak kacau orangdating" eZSD#V%@#$ECSEFB$H&* dia suka benau buat aku camtu.. ermm lepak2 jap..pastu naik bas pegi pedana.. nasib baik bas tu benti betul2 depan pedana..huhu senang perjalanan aku..balik umah.. budak2 umah yang tak balik suma ada
haha windu sangat kat korang.. ermm lepak2 sampai malam...

13 November 2008

MaCam NaK DeMaM

smalam lepak2 kat bilik jew... pastu antar agus balik umah...then kitaorang lepak ar kat bwah.. aku,ona,isz,shaz,amin,ngan memey housemate ona.. ngan ika.. ermm lepak2.. 1st impression aku kat memey.. gedik yang amat.. skit2 ahir.. skit2 ahir dia tu da arr ada boyfren..pastu gedik2 ngan ahir... meluat sial...ermm...bosan giler..pastu aku naik atas... ermm tadi lepak2 kat bilik..agus duk sebelah aku..flu dia macam da menyangkit kat aku dah..badan aku start panas... ermm tau2 je da tertido...bangun pagi... damn.. idung sakit.. tekak pun sakit skit.. arr mesti nak demam ni... ermm yang paling bengang.. bangun kul 8.. berkobar2 nak g class pukul 9...skali tgk jadual....class pukul 10...bengang giler tapi memandangkan aku sedar class aku pukul 10 selepas aku pakai baju suma.. so aku pegi je la kolej... yang klakarnye..ipin ngan ahir pun berkobar2 bangun nak pegi class..lawak btul..ermm shaz da janji ngan kawan dia nita nak jalan sama.. aku plak da janji ngan ona.. tapi sbb lambat.. ona ada class pukul 9.. pukul 8.50 aku tak turun lagi..so ona gerak dulu...ermm aku da gerak ngan shaz ngan nita..pastu apiez msg cakap dia kat lift.. so aku pun tunggu la dia.. ermmm shaz ngan nita gerak dulu... ermm budak2 DRG pun da gerak.. aku tunggu apiez..then kitaorang pun gerak la... aku sampai je..aku lepak green cafe.. sorang2.. pastu ahir ngan ipin join... pastu dorang pegi admin.. c faten,nad dengan ida join aku...aku bosan giler.. aku dengar walkman then salin lirik lagu..ermm then lala sampai..ezzah sampai..kitaorang pun gerak la g class... arini class pn irna.. class 1 jam je sepatutnye 2 jam tapi pn irna ada hal nak antar anak dia pegi klinik.. so pukul 12.15 kitaorang da abis class...c ipin ngan amad duk sibuk..kenekan budak dsku group 1..c alicia ngan kirana... lawak btul.. last2 kitaorang suma g lepak Ali's Corner.. aku minum je.. bajet lari dowh.. ermm aku pelik ar ngna amad.. str8 (katanye) tapi tingkah laku dia cam sial gak.. ada ke dia nak comolot ngan aku depan orang ramai..lols.. blakon pandai.. aku yang malu lebih2.. gile btul... ermm dah lepak2.. da makan suma..aku g class dulu sbb budak2 lain kata xnak masuk sbb cik masfuzah nye class.. dorang takut kene fire lagik..ermm aku cakap suka ati la.. ermm so aku gerak la.. ada lagi 1/2 jam sebelum class start... ermm jalan2 pastu jumpa baby ngan ezah dorang nak pegi UPP baby kata nak daftar jadik perwakilan pelajar.. angan2 je lebih.. da sampai depan pintu UPP terus blah... kitaorang lepak kat kedai makan... dorang makan..aku duduk jer.. pastu faten plak ada kat situ... ermm then lala ngan ezzah plak sampai.. kitaorang pun pegi la class.. bilik B204B lepak2 sementara tunggu lect masuk...sejuk giler bilik tu..da berair idung aku.. kepala da sakit dah...pastu c amad,ipin ngan budak2 lain masuk.. aik tadi kata taknak masuk.. haha mesti dorang dengar nasihat aku ni...tapi class arini seyes best.. sbb cik masfuzah buat lawak sambil menyindir.. sampai abis class duk gelak...aku ske class dia.. even mulut dia cam gampang skit... ermm da abis class kitaorang pun lepak ar kat depan theather hall.. tunggu c ahir dia pegi account department.. ermm lepak2.. pastu ujan plak.. lama gak kitaorang tunggu ujan.,.. ermm c amad..again.. buat pose2 nak comolot depan orang ramai.. bangkai btul...ermm then faten,nad ngan ida datang.. ermm sbb kepala aku sakit..mata pedih.. aku ajak dorang g balik naik teksi jer.. kadang2 aku lepas ar ngan dorang ni.. kecoh semacam..tapi tgk macam budak sopan.. ermm da sampai pedana.. aku ckp korang gerak dulu..aku nak tgk lauk.. nak makan.. ermm takbest.. so aku pegi kat pedana cafe.. ermm beli tofutelur.. then balik..budak2 umah tgk masak "BUBUR" katanya la..yang akhirnya menjadi nasi lembik.. aku makan panadol lebih yang agus bli smalam..pastu aku selubung tido...tersedar balik biler aku rasa cam ada orang pandang aku...aku bukak mata..c amad.. ermm dia buat2 nak comolot pastu dia blah.. pastu c ipin plak comolot aku.... tapi x la "PASSION KISS" gitu... dia just letak je.. masuk air btul..then dia tido sebelah aku..aku panggil c amad.. aku cakap "tadi nak sangat comolot.. cium la skarang.." dia buat2 nak kiss pastu dia ketawa.. bodo betul... then c isz balik.. ermm dia pandang aku je.. hah aku kan tak tegur dia.. sajer je buat2 tersentap...bila dia cakap ngan aku je aku buat2 tak layan.. ermm pastu aku g makan.. isz kata "nak skit" aku cakap "TAK BOLEH" aku makan.. then aku baring kat bawah sbb panas tido ngan c ipin... lepak2... pastu aku bangun... c ustaz@chef roomate c apiez ada.. dia nak tgk rumah...sbb smalam baby kata dia nampak sumthing kat katil firdaus...ermm lepak2 ngna ustaz.. pastu amad ngan ipin nak blah.. ipin salam aku..then aku suh dia panggil amad...aku cakap "nak kiss" then dia buat yang sama ngan ipin.. dia letak bibir dia kat bibir aku.. bodo sangat yer!! then g mandi siap2 suma.. aku ajak shaz turun mamak...aku msg ona ngna apiez..nak kuar pintu c isz ikut aku cakap "saper yang ajak dia ni" hahaha terus sentap giler.. odw mamak tu dia panggil aku nak bincang aku cakap "aku takde masalah ngan ko laa..." then lepak mamak.. ona msg suh datang kat sinaran... ona ngan memey gedik masakkan untuk kitaorang...ayam ngan cendawan... kitaorang lepak mamak.. sambil makan2... da makan2 skali ujan plak..pindah atas...3 table kitaorang duduk.. ermm then lepak2 apiez datang..aku da nak blah.. so aku suh dia tapau jer.. makan kat umah..ermm tadi g amik laptop agus.. tu yang dapat on9 ni.. haha...lepak2 kat bilik..aku chatting... ermm then on9 cam.. ermm suma2 menggedik nak interframe... sial sangat.. ermm pastu c isz pun sama sibuk interfrem... aku cakap "ko nak? cium aku" dan dia cium..cara yang sama dgn ipin dan amad..la.. letak je.. aku x sure la khyra ngan adeq nampak ke tak.. sbb dorang je yang view aku time tu...then isz suh add rehanna.. ermm chat ngan dia.. pastu ona lepak kat depan rumah... then ona masuk rumah.. haha pecah rekod yer.. ona masuk rumah budak lelaki...then jap lagi rehanna plak sampai.. lepak2.. then suma g Darul Ehsan...kedai mamak macam Zubaidah kat melaka tu.. tapi ni lagi besar skit...suma duk tgk citer Amazing Race Asia..pukul 1 baru kitaorang balik...then teman apiez pegi rumah rau.. amik camera agus...pastu turun bawah lepak kat bwah rumah kitaorang.. sbb sinaran ada budak lain duduk... sambil lepak2 aku ngan apiez mengumpat guna sms.. boleh? haha kitaorang ni memang advance skit...pastu tiba2... "umahbaby" call aku... ermmm "orang tu" laaa hahhaha dia mintak tolong skit.. then akuc cakap ar.. sampai ati x msg/call.. ermm dia kata simcard ada problem..ermm tanye2 khabar...pastu dah.. dia tanye x balik ker.. aku cakap rr esok mayb balik...lepak2 lagi.. pukul 2 suma blah.. masuk bilik..on9..pastu suma membuta.. tinggal aku sorang2 tgh update.. c apiez tgk nak tido..sambil dengar lagu...

besok kak ngah nak datang antar pc ngan barang2 lain.. aku ikut dia balik melaka.. dia kata datang ngan mak ej,kak shima ngan anak buah ej...ermmm.. x sabar nak balik melaka... esok ada class sampai 4.30... dorang mayb gerak pagi..pastu singgah umah Abg Lee...MELAKA NANTIKAN KEPULANGAN KU!!!~ BOLEH? hahahahahahhahahahahahaha

i miss melaka ok!

12 November 2008

1st aSsIgMenT LaLaLa!!!~

heyyo!!
weee..nasib baik ada laptop agus...nasib baik gak agus beli line tenet... ermm pagi tadi class pukul 9... pukul 7.50 camtu bangun mandi siap2 suma.. smalam c faten msg cakap nak gerak sama.. ermm then aku turun bawah ngan baby.. so aku,faten,baby naik cab.. ermm ahir ngan ipin pegi naik motor... ermm sampai je.. terus masuk class... arini kitaorang masuk class "PEMBELIAN DAN KAWALAN KOS" ermm letc dia nama "CIK MASFUZAH" sangat kekwat...tapi best giler... cara dia cakap..lawak tapi pedas.. giler.. dia asik aim c ipin je... aku risau betul takut plak nanti lect failkan dia... ermm dan dalam class dia jugak kitaorang dapat 1st assigment...kitaorang kene carik menu 2 appetizer,2 soup,2 main course dan 2 dessert then kene plak survey harga..buat kira2.. erkk pening gak.. sbb tak penah tgk contoh.. assigment kan.. ermm kene banyak tanye huhuh.. ermm pastu class da abis..kitaorang suma g lepak kat kedai makan.. c aizat yang bawak.. ermm not bad gak lar.. pastu balik umah..ermm tido sat.. pastu agus msg nak lepak kat umah.. then kitaorang gerak sama2 g class sbb pukul 3 baru ada meeting dengan mentor kitaorang chef hazwan.. yang agak2 ensem.. hahaha..time aku ngan agus sampai... shaz ngan budak2 DRG tu baru nak blah dorang nak lepak kat Ali's Corner.. ermm shaz tak nak ikut dorang..dia lari kat depan bakeri.. dia nak lepak ngan kitaorang tapi..ermm pastu c HAFIS sebal tu carik shaz..urrgghh.. bodo btul..malas aku nak layan... kitaorang kene jumpa dia sebab nak settle kan pasal group... ermm...setelah di bincang2..akhirnya group kitaorang d kekalkan macam minggu lepas..best giler sbb group 2 suma happening ok.. ahahaha dan nasib baik gak kitaorang x sama group dengan P.I then..da abis meeting tu aku ngan lala g lepak kat green cafe... pastu aku msg agus tanye dia kat mana.. sbb katanye nak balik sama2... ermmm nasib baik gak sbb class agus baru je abis class time tu... then aku msg shaz tanye dia kat mana... dia kata still kat ali's corner.. aku tanye dia nak ikut balik skali ker.. dia kata nak..pastu tiba2 plak ujan renyai2.. so aku ngan agus ingat nak naik cab...tanye shaz dia kata x per ar... ermmm aku ngan agus naik cab balik... balik lepak2 pastu kitaorang g giant...beli barang... ermm beli mee,sawi,fishcake... agus beli ayam goreng ngan sushi.. ermm agus ni best kawan ngan dia.. x lokek.. ermm best.. comel.. haha3 erkk jangan lebih2.. nanti boo2 marah.. hahahahahahah sebal sangat... ermm balik tu kitaorang lepak je dalam bilik..makan2.. pastu aku g masak mee sup.. tongtong ar suma duit... huhuhu.. ermm 80 sen sorang.. abis lak tu.. hahaha pastu kitaorang suma buat rombongan... g pasar malam ramai2.. best sangat... tapi beli air je.. hahah pastu kitaorang lepak mamak.. ermm agus demam.. selesema...ermm pastu kitaorang lepak kat umah je... c ipin tengah "FIRE" c P.I lols.. lawak btul.. aku,agus,shaz,baby,apiez tengah mendengar sambil bergelak ketawa.. hahaha ermm tadi faten msg.. katanye nak g class together2 esok.. ermmm.. besok ramai gak yang class pukul 9... huhuhu mesti best pegi ramai2.. tapi nanti berpuak2 plak... huhuhu tak sabar tunggu esok... lalalalalalaala!!!

11 November 2008

x DeW cLaSs!!~

huhuhu... yes x de class arini.. sbb nye smalam..kitaorang ada class pengenalan kepada sistem katering... then lepas abis class yang pertama.. 11-1 then cik noor azurah yang kekwat.. tapi best tu bagi cadangan.. y not kita sambung je class..so besok (arini) so kitaorang pun.. ya y not.. sbb esok cuma ada class cik azurah je.. dah tu 1 jam.. sangat buang masa kalau kitaorang pegi class esok.. so atas persetujuan semua.. kitaorang pun d beri break 1 jam 30.. kitaorang g lepak kat Ali's Corner.. depan kolej.. huhuh.. budak DSKU je suma.. ezzah,lala,aku,y,aizat,ipin,amad n lagi beberapa..x kenal sangat haha tapi yang pasti suma budak group 2 DKSU ada no phone aku.. ha3.. sbb aku jadik class rap tuk 2 subjec... ske sangat tau.. ala2 hot stuff katanye... lols!! ermm

smalam gak rumah aku jadik cam rumah tumpangan.. budak DRG tumpang tido.. then ipin,ahir tumpang gak.. apiez pun tumpang.. ZzZ lemas plak ramai2.. ermm

arini (selasa) bangun kul 8/9.. lepak kat balkoni ngan ipin..pastu aku sambung tido balik... budak2 lain suma da siap2 pegi class.. hahaha kesian sangat ok... ermm pukul 10/11 camtu si P.I msg aku..mintak kemaskan rumah sbb cik laili tu nak datang... nak jumpa housemate aku yang sorang tu... sbb dia kata dia nak pindah.. ermm.. so aku pun kemas la mana yang dapat.. shaz tolong skit... pastu mandi.. sbb ona da msg katanye 11.30 nak pegi kolej... kitaorang takde class tapi pegi tuk settle kan beberapa perkara.. aku nak pegi bayar duit uniform..isz ngan ona nak amik barang then nak amik jadual dorang... then agus msg..tanye kat mana... dia suh teman kan dia makan.. huhuhu.. ermm kitaorang lepak kat green cafe jap.. pastu kitaorang pegi school shca punya department.. then aku terpandang satu notis " SEMUA MENTEE CHEF HAZWAN DIMINTA BERJUMPA DI KITCHEN 1 ESOK JAM 3 PETANG" then ada 2 senarai nama.. GROUP 1 dan GROUP 2 damn it kitaorang da masuk group then kene susun group lain plak.. damn.. aku ngan ahir satu group... ipin ngan amad satu group.. then faten sama group ngan aku.. erkkk!!~ ermm pas da siap suma..agus ajak g cc jap..baru on9 sekejap.. isz tepon suh turun skarang.. nak balik... ermm balik rumah.. pastu agus msg ajak g giant... so aku ngan shaz pegi la tunggu agus..sbb dia odw balik dari kolej..tunggu2..lama plak pastu kitaorang amik gambar plak.. hahah then agus sampai kitaorang pegi la giant..agus nak carik cincin tuk boo boo dia..huhuhu pastu agus blanja makan mcD lalalllala then kitaorang balik..ingatkan nak amik gambar lagi...tapi ujan plak renyai2...balik..lepak2 pastu tido jap.. isz ngan shaz da kuar pegi mana tah.. ermm tido.. tapi macam tak tido..tapi penat then da tido..bangun...tiba je ustaz ada...terkejut aku... haha pastu mandi..cuci baju.. pastu tiba2 sakit perut.. lol then kitaorang turun bawah.. lepak2 sambil tunggu ona... sbb dia lambat sangat kitaorang pun pegi la mamak dulu...lepak2... aku,isz,shaz,amin,agus,fiz,ngan harry... pastu c HAFIZ drg.. nanti ar aku citer pasal dia... dia datang pastu membebel.. ktiaorang da abis makan..suma2 masuk cc.. huhuhu.. bosan.. btul.. ermm nak share gambar lar... haha.. jap!

agus

ahir + ej

new hair (terpaksa ok)

classmate yang gile

my room

missnye kat rambut!

ej & shazz


apiez&ej

09 November 2008

cLaSs Da BeRMuLa!!~

hohohoh.. sry ar guys..banyak sangat bende nak handle.. ermm takde bz..yang paling penting bajet lari dowh! gile ar... sini susah.. memang susah.. ermm kk lupakan je..ermm nak citer ni..
aritu ari khamis kitaorang da start masuk class.. tapi kebanyakkannye kene dengar briefing.. then kenal2 ngan classmate ngan letc.. ermm bayar duit buku tuk 3 class dah RM73.. ermm.. gile ar duit cam air.. makan pun kene bajet2.. ermm ari isnin ni kitaorang da start blajar.. ermm macam best jew kan... aritu dengar briefing pun macam da xcited giler.. yang paling best stakat ni.. dari briefing yang kitaorang buat.. subject terbest.. rasanye.. theory of food kowt.. hahaha.. ermm dalam class ni.. ej form a group dengan 3 yang lain... ahir,amad ngan ipin... ipin ni masa orentasi cam blagak giler... tapi satu sapaan dari dia.. terus kitaorang jadik kawan..memandangkan kitaorang amik sama course.. dah tu sama class.. nak tau dia cakap ape? "I LIKE UR STYLE" haha.. katanye laa.. ermm 1st biasa..dorang mesti bajet market.. lols.. ermm tapi best kawan ngan dorang sbb dorang ni open gile.. bleh buat lawak ngan lect.. kadang2 tgk macam suka nau menjawab... ape yang lect cakap dia bangkang.....ermm yang penting... ej tak sama group ngan P.I best nye... aman gile babi arr dunia ni... ermmm too many too cerita.. sampai da lupa.. tunggu ar.. nanti tunggu ej bawak pc datang sini..senang skit nak update.. minggu depan mayb ej balik melaka.. dengan shaz... housemate ej.. ermm aritu c ipin datang tumpang tido kat umah..ermm ada ar borak2.. dia sangat open minded.. senang berkawan ngan dia.. x perlu pura2.. tak perlu takut.. sbb katanya dia seorang yang SAYANG KAWAN.. bleh backup kawan..takkan tikam kawan dari belakang.. KATANYE LAA!! tapi ej meluat giler ngan budak DRG yang sama class ngan shaz.. blagak yang amat2.. menyampah sial....ermm sejak class start.. ej tgk.. kebestan nye berkurang..sbb masing2 berkelompok... budak DSKU 1 group... budak DRG 1 group.. budak DPL 1 group.. x best btul... ermm tapi best gile sbb budak DSKU group 2..suma kepala masuk air... Y,Aizat,Zed,Ahir,Amad,Ipin,M,Acim,Lala,Ezah dan lain2..suma bleh ngam! huhuh... ermm duit tinggal 40.. baru 8 aribulan.. ZzZZ nak makan lagi..nak bayar buku.. ermmm takpe ar.. apiez kata 1st sem memang macam ni..nak pakai banyak duit.. so terima je ar... dah cakap ngan mak ej dah... harap dia paham la... kitaorang kat sini..asal bosan je g terjah pool... haha.. tapi yang tak best..bila mandi.. akan lapar.. ARrGgHh...

arini sabtu.. takde class..bangun tadi.. kul 9/10 camtu.. ipin tumpang tido smalam..dia da bangun.. then kitaorang siapkan translation tuk Kitchen Organization... lect suh kumpul maklumat.. ermm da siap suma..dia pun balik..tinggal la ej,shaz ngan apiez...kitaorang g bli roti,susu..apiez bawak milo..then kitaorang pun sarapan la... ermmm pas sarapan..tiba2 rasa nak terjun pool so kitaorang pun turun la bawah..ej ngan shaz je mandi... dak apiez tak nak..da bosan mandi...kitaorang naik atas...bosan gak.. ermm kemas rumah plak..sampai da penat...tido...xtau la tido brapa lama..pastu bangun..kemas bilik...then abiskan deco bilik..pastu ona msg shaz suh turun kat pool..kitoarang pun turun la.. lepak2 ngan ona.. then nak maghrib kitaorang g bli nasik kat perdana cafe...pastu naik atas makan...budak2 DRG datang lepak rumah.. budak yang aku x ske tu ada..zZz aku duk dalam bilik je.. then shaz masuk cakap dia ikut dorang g bawah.. pool.. bosan gile duk umah sorang2.. sbb firdaus da balik umah dia..baby da balik umah...wanex ngan bull ikut baby...yam,amin,shaz ikut budak2 drg..c dee ngan hafis..isz plak balik damansara dari ari jumaat aritu... bosan gile..so msg apiez suh datang...lepak ngan dia..membincangkan "MASALAH" yang x berkesudahan...dan persetujuan.. telah dcapai untuk keselesaan bersama.. KATANYE LA! aku x tau la kot2..dia berpura2 untuk menyedapkan ati aku kan.. SIAL SANGAT!

pastu dorang suma balik umah.. ermm lepak2 cerita.. c fatin ngan nad ada kat bawah.. dorang msg cakap..kuatnye suara sampai orang kat bawah bleh dengar.. ho3.. ermm terkejut gile tgk fatin.. sbb dari awal orentasi tgk dia pakai tudung..pastu arini..tudung kemana..baju kurung ke mana.. dia pakai short pants..sweater.. x pakai tudung.. erkkk....dia kata.. "ikut style ejam" KATANYE LA.. haha.. HOTSTUFF.. kata ona!.. owh ej x crita lagi pasal ona ke? ONA SANGAT BEST YE!... senior ejam.. DSKU gak.. kawan apiez... ermm best gile kawan ngan ona.. da macam kenal 10 tahun...katanye.. haha..banyak gak ar kawan2 apiez yang dah dkenalkan ke ej.. macam.. ermm ustaz,kamil,engku,rao,anand,pink,ika,dede, dan budak2 housemate ona cam amalina,prita,prina,aishu,pramesh haha.. gile best.. ermm arini isz balik.. baby mayb balik besok...P.I x tau la balik bile..esok kot.. firdaus pun tatau balik bile...

ermm da lupa lorh.. nak citer kat mana.. ha3... sengal betul!..

07 November 2008

.....

JIWA KACAU!
AKU R I N D U MELAKA!
TULUN!

03 November 2008

aDa ApE DeNgaN ShAh aLaM

BOSAN TAHAP GAMPANG!!

i really2 miss melaka.. hahaha
ermmm ape yang berlaku eh...ermm pagi smalam (ahad) bangun kul 12.. dak apiez teman tido.. ermm then bangun..mandi siap2 g jalan2 kat giant.. tu je la kot yang ada kat sini..g makan kfc.. haha bajet arr.. awal2 bulan makan sedap2.. da ujung2 gerenti maggi/roti je kan.. ermm jalan2 pastu beli beg..(pembaziran btul) pastu jalan2.. then balik umah sbb c haris da msg ej..cakap dia masuk kul 5.30... then kitaorang pun lepak2 la kat rumah sementara menunggu kedatangan yang berhormat haris hariwatan... ewwwww geli nye.. then lepak2.. ada orang ketuk pintu.. bukak..dia ngan family dia..ari sabtu aritu memang da jumpa..tapi x la kenal sangat kan.. then mak bapak dia..cakap2 ape tah..bosan..mak bapak dia.. nama je naik honda civic.. tapi masyaallah..haji bakhil nye keturunan btul... suma nak bajet.. istimate..dia tanye apiez.. makan satu hari brapa inggit.. "RM10-RM11 camtu" then dia pesan anak dia suh istimate jadik RM8 camtu.. tolong ar.. nama je naik honda civic..tapi takde sivik.. suma nak bajet.. kata 2 2 cikgu.. zZz then ej ngan apiez lepak kat balkoni.. ajak dia skali... yer la.. nanti kata kita pulaukan dia plak kan! ermm then lepak2.. makin lama..tanduk makin keluar.. daripada bulu ayam..terus tukar kulit cheetah.. GAMPANG LASER GEDIK BAJET SUMA DIA TAU... EWWWW!!! GELI SIAL!
memang macam haram jadah..dia bleh kata saper nak isap rokok pegi luar la.. itu la..ini laa.. macam pembersih gile babi...x sedar suma kat rumah tu aku da siap kemas..banyak songeh..memang meluat la.. dah tu..ala2.. x ske campur ngan homoseksual,gay,pengkid n makhluk2 seangkatan..tapi dia... PATAH YANG AMAT!! TAK LEH NAK COVER LA WEHHH!! ej rasa satu hari nanti mesti dia kene sound.. memang overdose.. bajet tau suma bende..meluatnye!
then dak apiez balik umah dia.. ej g mandi..pastu jap lagi ada lagi sorang budak masuk.. nama dia SHAZALI..ala..yang tampal2 tu... tapi ok la.. borak2 skit ngan dia...pastu tadi apiez kata nak lepak ngan ONA kawan dia.. then ej nak join la kan..sbb i heard a lot of things bout ONA.. macam best je nak kawan kan.. then..erkk apiez sms kata "turun kat sinaran..SORANG!" ha3.. memang kitaorang pun x nak bawak c haris tu..dak apiez x ske..meluat gak..hadeq2 nak coverina.. tolong ar.. meluat ok! then ej cakap ar.. ngna dorang.."aku nak kuar jap.. kalau korang nak kuar...kuar je..x yah tunggu aku.." sbb sebelum tu c haris da ajak kuar g cc.. ewww x seswai la nak jalan together2 ok... then ej turun..jumpa apiez..then kitaorang g mamak... odw jumpa ona.. ermm ok.. cam biasa je.. intro myself kat dia... then kitaorang move g mamak..then duduk2.. ermm ona.. camana nak describe.. bleh kawan..mayb kene banyak gaul+borak.. ona ni.. 1 word je nak describe dia kot DRAMATIC! haha..setiap cerita..ada gerakan tangan...kepala..mimik muka.. lirikan mata.. hahaha..best2.. then dorang contact2 member lain.. mula2 c RAO x silap aku.. indian boy..bleh campur melayu la...then dorang contact AGUS MISTA BOO BOO hak3.. aku da dengar citer pasal dia ni.. ermm bleh tahan ar muka..tapi cam kerek skit..apiez kata dia pendiam.. ermm dia ada slang skit.. mayb sbb dia from sabah kot..macam pelat skit.. kah3... ermm pastu lepak2.. dia ni gila britney.. dari pendiam..bila dengar je nama britney terus.. berubah habis... ceria seceria ria nye.. haha lepak2 pastu kul 12 camtu ona nak blah then kitaorang pun blah la... apiez pegi gumah dak agus.. aku balik rumah la.. masuk je rumah.. wah2 da berkomplot.. berkepit je 2 orang.. aku masuk bilik shaz dorang tengah cakap2.. pastu aku terdengar dia c haris (PENYANYI ISTIMATE a.k.a PI) *nanti ej citer kenapa gelar dia tu* cakap kat shaz "ala..orang specis macam ko ni banyak..xleh lari" ermm..something wrong somewhere.. hahaha.. seswatuh..! tgh shaz tu macam bleh buat kawan.. sbb kitaorang ada minat sama.. dari segi music..life.. ermm cuma c PI ni try nak brainwash dia kowt.. ermm kitaorang citer2 pasal lagu c PI bleh kata "aku x ske lagu english.. x ske lagu melayu" then ej tanye dia suka lagu apa "cina,jepun sbb bahasa dorang pelik..aku suke blajar.." eEWW$%#$^$&%@$ tolong arr!! meluat ok! bajet bagus.. dia sibuk bercerita pasal homo,pengkid,tomboy,gay n everything macam dia tau sangat suma2 bende tu.. siap citer bottom up.. UP? top la bodoh.. eww memang meluat la.. pastu borak2.. dia bleh tanye c shaz.. "ko menghisap eh?" ada ke dia tanye shaz whether dia amik dadah o what.. aku macam WHAT THE FUCK MAN! tolong ar.. meluat sangat2 x tahan..aku panggil apiez datang cepat... lepak ngan aku.. rasa macam dorang berkomplot plak..asik berdua.. aku rasa shaz tu x ske sangat.. tapi terpaksa kowt... dorang sibuk cerita pasal tu..bila aku ngan apiez masuk bilik je..dua2 senyap..x cakap ape2..then kitaorang masuk bilik.. oh b4 tu.. ej ada lekat gambar2 budak keje kat bistro tu kat dinding area ej.. c PI bleh tanye " tu gambar awek ke?" ej cakap "xde ar..aku x men tu suma" then dia cakap.. "mana tau gambar makwe..takpun pakwe...".. memang HARAM JADAH! pastu..ej ngan apiez da masuk bilik kitaorang borak2..pastu tertido..suma da tido ni... pukul 3.40 ej terkejut..x leh tido..pelik btul da 2 hari..bila tersedar takleh tido.. ej ngan apiez tido satu katil..sbb dia malas balik umah..roomate dia blum balik.. then ej tgk c apiez.. mata terbukak pandang ej.. lols.. dia pun x tido..kitaorang duk cakap2..pasang lagu yang ala2 bleh wat kitoarang tido..tapi still takleh tido sbb ganguan bunyi..dengkuran PI adoiiii ai..tensi..dah tu asal dia gerak skit je..katil tu bunyi..nyiikk ekkk.. dah macam melodi..tu kitaorang gelar dia.. PENYANYI... ISTIMATE tu d ambil sbb parents dia.. x leh tido sampai kul 5 camtu..then baring2.. terlelap..dengar azan..tapi tertido.. pukul 6 tersedar..pastu ex "orang tu" msg ej "bangun s o l a t" hu3 ingat gak dia.. kitaorang ni kan da kawan.. smalam ada gak dia sms tanye khabar.. ermm then ej bangun gosok gg..pastu smayang..c shaz tompang bilik kitaorang sbb dia takut.. then lepas solat.. sambung tido..pukul 8 bangun..c PI x tido balik kot..dia solat pastu dia merayau... pukul 8.15 mandi siap2 barang suma.. nak gerak g kolej.. jalan kaki.. ej,shaz,apiez ngan PI jauh gak la.. c PI badan dia kan "sihat" berpeluh2.. membebel je.. menyampah nye!! E$@#$G#%&^*I&JT$G#@ bodo betul.. ermm da sampai..apiez kene g dewan lain..nak amik result... pastu ej,shaz ngan PI g office pastu kene panggil sorang2..isi borang pe tah..pastu kaunselor tu kasi borang..jadual ngan maklumat pasal orentasi.. DAMN ADA ORENTASI.. lalalala katanya 1 minggu tapi kat buku tu tulis 3 hari.. paper je ar.. kitaorang sampai tadi kul 9.. isi2 borang kul 10 baru siap..then pegi merayau... pastu bosan gile sbb orentasi start 2.30 so kitaorang balik umah je naik teksi.. nak balik tu ej call apiez.. c shaz bleh cakap..tatau la dia sindir ke main2 ke.. dia cakap tak yah ar call..pastu ej cakap nak kasitau dia... shaz cakap "baby baby kat mana.." lols bangkai..memang seswatuh budak ni..dah tu kat rumah asik menyanyi..terjerit2.. haha tapi best.. sbb kitaorang suke nyanyi..bila ej nyanyi 1 row of lyrics dia akan sambung next row! tak macam c PI.. " aku x ske lagu inggeris" VERY THE KAMPUNG SANGAT! dah tu nak sound2 orang pasal smayang la... dye rambut la.. pakai wax x bleh la.. adoiii BAJET BODO LA KAU!!! MELUAT YANG AMAT!!! ni bosan gile..ej turun g cc update blog! tak tahan ooo tgk muka dia.. menyesal gile duk 1 bilik.. tunggu la c ISZ masuk bilik tu..mesti perang gile.. isz kata arini dia masuk... ermm nak siap2 kang nak g kolej balik... orentasi mengong!!~~~!~!~

PI BODO... KAU MEMANG BODO!!!!!!!!!!!!!!!!

nanti ej upload gambar eh!~
take care all!

01 November 2008

ERrRmm

huhuhuhuh...
ej da kat shah alam dah.. ermm camana nak citer eh..ermm
ari khamis aritu last keje kat bistro.. rasa cam... ermm..tah la.. sedih tapi tak sedih..tapi bila duk sorang2 sedih plak..airmata tu.. cam bergenang2..tapi x cukup tuk jatuh.. bila pandang muka "orang tu" haissz.. tuhan je la yang tau ape yang ej rasa.. tapi tah ar.. rasanye ej kene adap bende ni.. adab kesan pilihan yang ej buat..tatau la betul ke tak pilihan ni... ermm malam tu..ej mintak maap kat suma2 yang ada..tapi xde la nangis.. cuma.. ermm .. oh bende penting tertinggal.. haha ej da jual enset w580i ej tu kat abg joe.. 300.. ok le tu..dari tolak kat kedai.. dapat 150++ jer kan.. lagi pun... haha dia nak kenekan ej..tapi dia yang terkene..sbb enset tu..enset second hand.. dia ingat ori..lantak dia ar...erm..ari khamis aritu..dak angah (kawan apit,amy,siti,shiela) datang jonker.. ngan scandal dia..c taufik laki orang tu..haiz ej amik order..ya allah.. meluatnye..ingatkan yang perempuan gedik..rupa2nye..yang lelaki lagi overdose gedik....! tolong arr.. pastu jap lagi tu apit lak datang..haha bestnye dapat jumpa apit...macam tau2 je aritu last ej keje..aritu jugak ej kene sakat abis2san.. dorang kata nak nyanyi lagu perpisahan la.. lagu sedih la.. adoi ai.. nak nanges tau..................

ari jumaat tu..ermm ape eh..sat.. ermm pagi tu amik mak ej balik kerje..then antar dia g masijid kampung hulu..pastu ondaway balik tu hujan plak... singgah kat jonker.. kak midah ada.. duk lepak2 ngna dia sementara tunggu hujan berhenti...ermm pastu balik..sambung tido...ermm pastu bangun...then pegi bank ngan dak apiez.. teman dia nak buat buku bank..tapi xleh buat sbb ic dia kalu orang jumpa pun orang tak amik..da gabak.. parah nye.. haha..pastu gerak g pekan surabaya... beli enset... dan untuk kali keduanye..enset pilihan aku d palang..z610i..haizz tatau le apa majal asik kene palang je.. nak carik dah ar susah.. sbb model tu x kuar lagi..kalau ada pun suma 2nd hand.. dah tu calar2.. pastu jalan2 jumpa arr 1 kedai ni jual ori set..dia nak RM700... ermm.. pk2.. pastu dak apiez kata jangan beli..orang yang jual tu pun kata awal2 cantik..nanti susah jaga..adeh...dilemma sungguh.. pastu dia rekemen w880i.. ermm not bad!.. design smart.. nipis.. ringan.. cam 2.0 mega pixel.. function suma sama kot.. cuma ni 3g.. ermm last2 setelah pk semasak2nye..ej amik je.. huhhuhuh.. ermm puas hati gak la.. 1gb memori... ermm bulan ni ej dapat gaji full..walau pun ada 2 hari cuti.. ke jamal x kira.. lols.. ermm balik umah..dak angah ada..kak shima pun ada..ngan c toyol..lepak2 jap..pastu dak angah kata nak g tengok wayang kul 5..dorang da bli tiket..citer "budak klante" eeww bosannye.. tapi kitaorang ikut gak..tapi tak tgk citer tu.. tgk citer "HIGH SCHOOL MUSICAL 3" huuhhu.. bleh tahan ar.. tapi cam boring skit..sbb banyak sangat adegan menyanyi...balik tu.. g tesco beli barang2 keperluan nak g shah alam...beli sikit2 camtu pun da RM70..bangkrupsi...pastu g tumpang motor kat dak fifi kawan dak angah kat bamboo..then g jonker..jalan2 carik barang... pastu singgah laa kat bistro.. ermm takde orang sangat.. lepak2.. anum amik order..kitaorang kenekan abg jiang... susah benau nak suruh dia buatkan neslo.. huhuhu.. lepak2..then "orang tu" datang..dia tanye ada bawak beg ke tak..sbb dia nak kasi lukisan yang ej mintak aritu... huhuhu..sian dia..susah2 siapkan lukisan tu... ada ej bawak g shah alam ni... huhuh..kenangan terindah.. lalalallalala!!~ pastu abg joe sampai..tanye dia pasal enset ej tu..sbb dalam tu banyak gile msg2 "bunga" ej ngan "orang tu" ada kantoi nanti... nasib gak la da tukar nama "orang tu" jadik 'chipsmore' haha..tapi kalau dia try call..mati ar.. lols... ermm pastu ej pun gerak la balik..lepak2 sat..pastu antar dak apiez balik...ej g jonker sbb nak pass charger ngan earphone kat abg joe..lepak lagi.. ermm ingatkan dorang balik keje nak kuar minum lepak2..time nak kemas plak ada orang masuk..ej pun balik la.. sempat gak sampaikan pesanan kat abu..suh cakap ngan "orang tu" kalau nak kuar makan..msg ej je.. pesan gak kat anum..suh kimsalam kat jun,mai,miza,sobrie,abg ramdam,kassim,karim,abg ramdan..bapak.. ngan orang2 tengkera yang kenal ej la... pastu ej salam la suma.. cikmat,abg jiang,abu,"orang tu" paklong..pastu maklong suh tunggu..dia kasi ej duit..suh buat belanja..time salam maklong je..pastu dia pesan ej skit..terus airmata bergenang2..cepat2 ej gerak..xleh ar..nanti basah...ej balik..g explore new phone..tukar lagu..masuk lagu..masuk gambar..video.. yang dia kasi suma merepek2.. haiskz.. takde sms dari "orang tu".. dia takde kedit kowt..mayb penat.. sbb ramai gak orang... ermm duk berjaga sampai kul 3.30 baru tido.. huhuhu...

pukul 6 bangun..siap2..packing barang skit lagi..smalam da packing..ermm pastu tunggu dak apiez datang.. sbb kitaorang naik sama2.. kak ngah ngan mak ej antar.. ermm kak ngah lambat sampai sbb tertido..x dengar jam.. haha..dia sampai kitaorang masukkan barang dalam kereta dia.. hahaha.. barang sarat.. cam nak pindah rumah lol...kitaorang pun gerak la g shah alam..alhamdulillah..perjalan berjalan ngan lancar..senang je sampai..tu pun bantuan khyra gak..nasib baik otak dia geliga skit..duk menghafal jalan..haha.. sampai ptpl jumpa abg suffian..then settle kan rumah..pastu kitaorang pun g la rumah..ermm ada 1 lagi family ni pun antar anak dia..yang kebetulan..sama intake..sama course..n sama rumah plak..mulanye dia nak duk dorm..pastu x jadik..sbb xleh benafas.. haha.. nama dia harris.. chubby gak..lol.. ermm besok baru dia move in.. ermm for the moment ej duk sorang2.. tapi ej suh apiez teman ej.. lols yang kelakarnye..dari rumah ej bleh nampak rumah apiez.. blog tak jauh pun.. dia lagi ar..bleh nampak bilik ej terus.. bengong kan.. ermm.. lepak da packng barang masuk rumah.. kitaorang g makan..pastu kak ngah antar kat apartment.. then dorang nak gerak balik..salam mak ej..bergenang lagi air mata..ermm tapi pelik..x brapa nak sedih.. kejap je.. mayb sbb apiez ada kat sini..so rasa insecure tu berkurangan.. sbb ada member kan...lain la kalau ej sorang.. then apiez balik apartment dia..kemas bilik dia..ej kemas bilik ej..pastu kemas rumah skit2.. tak tahan mata duk tgk habuk2.. da siap kemas mandi..then baring jap...pastu terasa nak msg orang tu..walaupun ej tau dia takde credit time ni.. haha "thx 4 everyting..owg da sampai dah.. wish me luck..n pls dont 4get bout me..keep in touch..take care..syg awak rindu awak ha3.. send my regrads to every1 there..assalammualaikum" huhuh.. pastu tertido jap...then pukul 6 g umah dak apiez.. dia tido lagi..bengong btul..lepak2 jap..pastu kitaorang g giant..bli suar.. bli sabun.. ermm pastu g makan kat kedai mamak..ermm try seswaikan dirikan..ni tengah on9 kat cc sebelah mamak tu..pasni nak balik bilik..nak setting gambar2 suma nak lekat2 kat dinding.. huhuhu.. ermm besok harris move in..then ada lagi sorang tu nama dia.. muhammad shazali.. overdose btul..siap letak note kat almari..kat meja.. "ini saye punya" haha.. ermm.. hari isnin..isz (kawan apiez) plak masuk..then akak tu kata..ada lagi beberapa orang.. ermm haikz..bleh ke tak ej seswaikan diri ngan dorang kan..just wait n see.. ill try to update blog.. sekerap yang mungkin.. mayb ej akan bawak pc kowt.. x tahan ar..pakai kat sini..huhuhu...ermm till then..toodles!
CURRENT MOOD : FREAKING SAD!

29 October 2008

HaTi InI

pelik..
tah ar..

hati ini..cepat sangat tersentuh
sensitif..x boleh d ransang
mendengar kata2 yang terpacul keluar
hati ini terguris..
berenang2 air mata d bibir mata
menunggu saat dberi perlepasan untuk jatuh
namun sempat ku tahan
gurisan x menyakitkan
tapi menyedihkan
bila dengar kata2 sebegitu hati ni luluh
sayu,sedih,sebak..
mungkin sbb hati ni mula sedar..
x lama d sini..
akan pergi tinggalkan mereka
mungkin mereka x tau betapa bermaknanye
kehadiran mereka dalam lembaran kehidupanku
sangat bermakna..
dia,mereka penting sangat
da macam keluarga..
memang berat rasa hati nak pergi tinggalkan mereka..
tapi aku kene terima kesan dari pilihan aku..
pilihan yang mungkin akan menyenangkan aku d masa akan datang..
kene tabah..kene tanggung pilihan sendiri..
ya allah ya tuhanku...
cekalkan hatiku..
berikan aku kekuatan
untuk menjalani hari2 yang mendatang ya allah
sesungguhnya Engkau maha mendengar doa2 makhluk ciptaanMu

aminyarabbalalamin

HaNg OuT!

aiyayaya...
haks.. ermm sowey x update...bz sangat2.. last week kan cuti deepavali.. orang ramai gile..then 3 hari berturut2 jonker street tu penuh.. paling ramai skali ari ahad aritu...selalunye ahad orang da kurang.. ni sebab ari isnin cuti kan.. dari pagi penuh je.. haizz tekanan sey.. haha.. lupakan tekanan..cerita pasal cuti.. yay!

ari isnin aritu.. pukul 9 camtu aku da dkejutkan dengan jeritan...pertelingkahan d pagi hari.. aku malas nak masuk campur.. aku amik bantal.. aku tutup tinge.. then pukul 11 camtu aku tersedar.. lepak tgk tv kat depan...mak aku cakap nak g jalan deepavali.. ermm aku tgh mamai tiba2 rasa nak ikut.. aku mandi..siap2 suma.. aku pakai kemeja lengan panjang aritu.. uiks.. aritu pakai sempit skit.. ni kira.. da ok.. haks..x diet pun..haha.. then tunggu dak angah datang...pastu kitaorang pun gerak la pegi batu berendam..taman budi x silap.. carik2 rumah uncle tu..pastu jumpa..9095 G no rumah dia.. panggil2 pastu dia kuar.. tapi... haks.. kesian..uncle ni baru je kematian isteri..so dia dalam berkabung lagi..x raya.. huhuhu ingatkan dapat makan nasi briyani..skali... haks.. pastu singgah umah mak aku nye kawan time kecit2 dulu..ni rumah melayu ok..memandangkan masih dalam bulan raya so tak salah kan... haha tapi kueh raya takde arr.. da abis..lepak2.. pastu dapat msg dari mai.. "nak join tak g main bowling ngan mami maya" huhuh..since aku pun xde keje nak buat.. "kul brapa? kat mana?"..."mp..pukul 3.. owg da tanye along ngan anum tatau dorang nak pegi ke tak..".. msg2 ngan mai confirmkan.. then aku call along.. dia kata on je.. dia terus g sana nanti.. dak angah pulak nak masuk keje kul 3.. da betul le tu.. dalam kete nak balik umah.. mak aku tanye "nak makan KFC?" hahah pucuk tak dapat ulam d beri.. kah3.. peribahasa baru ni...singgah KFC melaka baru.. da makan2.. aiks.. baju da ketat skit.. ha3... masuk air btul.. then balik..tepat2 kul 3.. mai call "mami kata nak pegi lepas asar plak" .. "takpe ar.. kang nanti owg datang..." mandi..pastu lepak tgk sehati berdansa.. 3.30 mai call.. " dah siap ke? mami kata dia da siap plak".. "okok orang gerak skarang" gerak g umah maklong..then lepak2 jap.. pastu kejut abu..tengah tido.."orang tu"tengah mandi.. ermm da kejut abu..abu g mandi.. orang tu lalu depan aku..aku tarik tangan dia.."nak ikut tak? mami ajak g main bowling" *sebelum tu pandang kiri kanan dulu yer.. ha3..takut gak orang nampak* "taknak ar..ada keje nak buat" pastu dia siap2 then dia kuar.. haisz.. bosannye.. macam endah x endah je.. biar ar..pastu mami sampai..dia lepak dulu tunggu asar.. aku ngan mai g umah anum..dia tengah makan..baru lepas cuci motor.. haha kak midah tidur.. "anak2 kak midah mana?" anum jawab "aku da halau..semak je.. arini aku rajin..kemas,cuci motor,masak,lap lantai..dorang masuk je pijak2 kotor.. aku suh dorang main kat luar..." pastu c nana ngna alfian nak masuk umah...anum cakap " ko masuk ko siap..aku cubit ko" terus nana ngna alfian jalan..ha3.. klakar btul..kitaorang pujuk anum join..dia x nak..huhuh.. pastu kak midah bangun..duk sebelah aku.. dia demam..selesema..borak2.. pastu mami maya call mai..dah nak gerak.. kitaorang pun balik la umah mak long... aku,abu,mai ngan mami gerak g mp..jalan jam..sampai mp..parking..pastu naik lift..then gerak nak masuk mall.. c along baru melintas..panggil2 tak dengar..rupa2nye dia pakai earphone dengar lagu.. masuk air btul... haha..pastu kitaorang pun g la men bowling.. 1 frame dulu..mami bayar..huhuh..klakar..well not bad ar.. ada spare ada strike..2nd place.. .haha.. then mai tambahkan 1 frame lagi..lagi klakar.. sbb ada2 orang ni..nama nak gempak..ringgo ngan joe.. main..nak style.. bola spin..melengkung..tapi dari 10..4 je jadi.. adoi ai.. lawak...skali aku buat spin.. wahaha..9 tinggal 1 pin je..abu buat pun jadi gak... malas btul nak tunjuk2..1st time aku buat tu..masuk longkang..sampai melutut.. ha3..lama x men style tu dowh.. ermm pastu da abis game.. kitaorang g karaoke plak.. mai tukar token RM10.. aku,mai ngan mami duk 1 bilik jamban tu...kitaorang nyanyi..

1.anuar zain-ketulusan hati
2.elyana-kalis rindu
3.alicia keys-no one
4.anuar zain-mungkin
5.mas idayu-cintaku 100%person
6.siti nurhaliza-bukan cinta biasa
7.ratu-teman tapi mesra
8.adibah noor-terlalu istimewa
9.data-permaisuri
10.2by2 ft siti nurhaliza-mawarku

mungkin,teman tapi mesra,terlalu istimewa,mawarku mami maya konker.. haha mic tak lepas..sampai kan anak2 dia call pun dia matikan enset dulu..lawak btul..sanggup tu.. time tu tengah lagu teman tapi mesra.. dahsyat..bleh tahan suara.. adlip suma lengkap..haks..siap beli popcorn..abu ngan along g main game lain..not bad ar.. tempat ni dia da setting baru..sound sistem gempaq.. lagu pun banyak pilihan..up to date.. cuma.. mic tu kadang2 bau hapak..yang xleh blah.. budak kat bilik sebelah nyanyi lagu screamo dengan penuh perasaan..terpekik terlolong... adoi.. lawak2..xleh lupa.. then kitaorang balik.. kul 8 camtu baru sampai umah.. lepak2 jap ngna mak long... pastu aku mintak diri nak balik dulu..singgah umah anum..kete abg ramly takde..mesti dia da balik.. then aku panggil anum..senyap je.. so aku terus je la balik...katanye..tapi aku melencong..ingatkan nak singgah kat Bamboo... dak angah kata line clear..leh lepak2 minum air..tapi cam malas plak..aku g singgah cc.. lepak2 ngan apiez.. dia ajak kuar supper jap lagi... aku balik umah kemas bilik..dengar lagu.. pastu mandi..then pegi amik da apiez.. kitaorang merayau...carik kedai makan.. ajak g makan burger kat 24 hours x nak ajak g daud..xnak..el izzat..xnak..g bachang..pastu lorong pandan.. abbas seafood.. xnak..ingat nak g pantai klebang..da sparuh jalan patah balik..jauh.. malas btul...lalu kat area2 umah maklong ngan anum.. abg ramdan ngan lain2 tgh duk melepak kat kedai mak bidah.. pastu jalan2 lagi.. g mcd dataran..mak aihh..orang ramai....teruskan perjalanan g asam pedas lada hitam..xnak gak..last2 g el izzat.. kah3..parking turun motor.. aikz.. c acab keje kat situ.. dia amik order kitaorang.. aku menyampah el izzat ni..servis slow skit..pastu waiter cam masuk air.. aku order nasi goreng pattaya..dia antar nasi goreng ayam..rupa2nye salah table...dak apiez mintak mee tomyam..dia antar beehoon tomyam.. pastu dorang tukar lain..masuk air btul..da abis makan.. g jalan2 kat uptown..yang x berapa nak uptown tu.. pastu g jalan2.. g melaka raya la.. pastu sampai kat trafic light senyum melaka raya pollis tahan suh ketepi..check lesen..ic ..dak apiez kene sound..suh tukar ic..ic da bleh buang longkang.. kah3.. pastu jalan2 lagi..xtau nak g mana.. pastu kat jalan sebelum sampai high shcool kene tahan lagi.. adeh.. banyak btul roadblock arini..aku cakap ngan apiez.. .lagi skali kene..balik umah tido jangan kuar lagi..bosan dowh asik2 kene benti tunjuk ic tunjuk lesen..dorang ni tatau ke aku lah pemandu paling berhemah kat melaka ni.. ish.. menyusahkan btul... last2 kitaorang lepak kat tepi sungai melaka... kat medan selera tempat kitaorang lepak dulu2 time keje kat cc... haha lepak2..pastu c min kiat plak lalu..join kitaorang...pastu dia blah..aku ngan apiez duk melepak sambil2 duk sms ngan c khyra ngna "orang tu" itupun nasib "orang tu" xtido sbb dia msg kul 1.15 aku reply kul 1.50 x pasan.. mesti dia terasa sbb petang tu aku msg dia "sumbung" ha3...kitaorang lepak sampai kul 3.30..dak apiez suh antar balik umah dia..aku cakap..x payah takut aku..tido umah aku je.. besok aku nak g keje aku antar la.. balik tgk tv..pastu tido...besoknye bangun amik mak aku..pastu mandi..aku msg abg joe "owg mintak masuk lambat skit..ada hal..kalau sempat kul 12 owg masuk kalau tak owg masuk kul 4.." dia pun x reply aku wat tatau je la... mandi.. then pegi bank muamalat kat semabok.. siot je..xleh bukak akaun tuk ptptn kecuali ada surat tawaran..aku msg abg suffian..dia x reply plak..bengong btul dia ni... then pegi maybank plak..bukak akaun SSPN..tapi kad dia sampai 1 atau 2 bulan..-.- tah paper ar... then teman dak apiez g gunting rambut kat pekan surabaya... pastu antar dia balik..ingatkan nak gunting kat kota laksamana..dia x bukak plak..aku ingat nak kalerkan rambut dengan kaler yang gelap skit...dak apiez da balik aku x puas ati aku g lagi kota laksamana...still tutup..sambut deepavali agaknye cina ni...then balik..lepak2 jap pastu aku g kedai gambar..g cuci gambar dari pc.. dia amik RM0.50 sekeping..size 4R aku cuci 30 keping.. gambar budak2 bistro.. huhuh nak bawak g s.a kenangan dowh.. tapi rasanye nanti aku bawak pc g sana kowt..sbb takde owg nak beli...sadis.. ermm then kene tunggu 30 minit..aku cakap nanti aku datang balik...g lepak kat cc..breaklunch ngan dak apiez.. lepak2..pastu g amik gambar..then balik tido.. penat.. aku masuk keje pukul 4 je laaa malas.. ha3..

27 October 2008

WoMeNiZeR!!

huhuhu.. da dengar? Britney Spears - Womenizer..
smalam surf2 youtube..then jumpa this guy..sings cover version tuk womenizer
superb!



so amacam?

25 October 2008

EnTrY TuK aDeQ yaNti

dipetik dari blog adeq Kisah Puteri Cempaka

"second time"
herm..2nd time ape ni yek?..ehehehe...2nd time aku terase berslh n rase berbelah bg...nk blik ke tak..nk blik ke tak...kalo blik mcm nmpk aku ni selfish tp kalo tak blik plk ati aku tersekse..payah nye ni pk...np la ade pilihan dlm idup ni n np la aku ni tak de pendrian yg tetap...kan sng kalo aku ni ade pendrian yg tetap so tak la mudah goyah ngn org lain atau kate2 org....tp mybe sbb fmly sndri so tak sgp rase nye nk tgk dieorg ssh...tp ati aku plk mcm ne...aku nk tlg angah n abg kat cni bkn sbb nk kn blsn tp aku tak sgp tgk dieorg ssh tp aku nk sgt blik sbb aku da rndu sgt nk blik...n rndu org2 kat mesia...rndu mak,abh kalo leh tak bg aku blik tp aku nk blik..tak sgp la duk cni..bosan sgt..lbh2 lg da winter ni...nk kemane2 pun payah sbb tak thn sejuk...pastu bosan plak tak de kwn...kalo aku ramai kwn kat cni aku tak de hal la..nk stay 10 tahun pun aku sgp...ni nk cari kwn pun sape...bdk2 melayu pun kebykkn nye sumer bdk2 yg dtg belaja...aku plak malu la nk berkwn ngn dieorg..ye la..sumer pndi2 aku ni ape la sgt..nth la...kalo aku ramai kwn aku tak rase mcm ni kot..ape aku nk wat ni..tak de sape leh tlg aku selain dr dri aku sndri..ape aku nk wat...kdng2 aku rase mcm menyesal plk sbb dtg cni tp kdng2 tu rase bersyukur sbb tak sumer org dpt dtg cni kan...herm nth la..anybody,pls help me...

huhuhu.. ej ada bende nak kasi..

"dalam hidup kita sentiasa berdepan dengan pilihan
ada yang senang..banyak yang susah
terutama sekali bila kita mesti pilih antara dua keinginan
dah naluri manusia..
sentiasa nakkan yang lebih baik
kita x selalu bersyukur..dengan ape yang kita ada..
kadang2 kita yang dah dewasa ni pun
tak dapat buat pilihan yang matang..
bukannye senang nak buat pilihan
lepas pilih kena pulak hadapi kesan pilihan tu
tapi kalau lambat pilih pun ada akibatnye pulak
yang di kejar mungkin tak dapat
yang di kendong berciciran
tapi pilihan yang di buat dengan penuh keikhlasan
dan mendengar kata hati
biasanye akan membawa hanya yang terbaik untuk kita
dan untuk orang lain juga..
bagaimana dengan mereka yang terluka akibat pilihan orang lain..
nak tak nak kita terpaksa membuat pilihan
dan berhadapan dengan pelbagai dugaan
dalam meneruskan pengembaraan yang tidak dapat dielakkan
pengembaraan yang akan membawa kita ke tempat yang baru
dan ianya akan membawa kita pulang
sebenarnye kita suma ada pilihan
kita boleh pilih untuk terus terluka
ataupun kita boleh pilih untuk memulakan hidup baru
mana satu pilihan kita?"

ej : buat pilihan guna hati.. kadang2 kita terlalu sangat nak pk perasaan orang lain sampai perasaan sendiri kita terpaksa abaikan..memang payah adeq..payah sangat2..tapi kadang2 kita kena puaskan hati kita.. kita kene berhenti pk pasal orang lain..pikirkan diri kita sendiri.. orang lain ada life sendiri.. kita pun ada life sendiri..sanggup ke korbankan diri sendiri untuk kepentingan orang lain..betul..betul sangat ape yang adeq buat..untuk family..x sanggup tgk dorang susah..tapi adeq susah tak? susah hati?susah perasaan?susah jiwa dan raga..kan?..ekceli kita ni sama adeq.. most of the time..kita ni sibuk pk perasaan orang lain..sampai perasaan sendiri kita pendam..sampai bengkak hati tu duk menahan perasaan sendiri..nak2 orang macam kita.. kurang kawan.. takde tempat nak share masalah..sumanye kita pendam sendiri.. tapi nanti..mungkin bukan skarang..later..adeq akan sampai satu tahap..when u cant stand it anymore..but its too late to make a choice..and thats the time u realize that u should let go other people's feeling..n take a super duper care bout your feeling....your own!